Frankwatching verhuist vandaag!

0

logoIn de loop van vandaag (maandag) zal Frankwatching verhuizen naar een nieuwe server. We maken van de gelegenheid gebruik om Frankwatching meteen te migreren naar een andere blogtool, waarmee we in één klap af hopen te zijn van een aantal hardnekkige technische problemen met met de site. Als het goed is, wordt daarmee de basis gelegd voor het realiseren van een aantal verdere verbeteringen en vernieuwingen.

Aan het einde van de middag gaan we Frankwatching verhuizen naar een nieuwe server. Voortaan zal Frankwatching gehost worden bij NXS Internet, één van de grotere zelfstandige spelers op Nederlandse hostingmarkt. Onder meer Consumentenbond, NS Reizigers, NOB Mobile, CDA, Canal Plus, Diyar Reizen en Readers Digest maken gebruik van hun diensten. NXS Internet zal in het komende jaar als sponsor aan Frankwatching verbonden zijn.

[[image:frankwatching40.gif::right:1]]De serververhuizing is een mooi moment om Frankwatching meteen te migreren naar een andere blogtool: WordPress. Met deze overstap hopen alle (recente) problemen met reacties, trackbacks en de zoekfunctie snel achter ons te laten. Het is geen Frankwatching 4.0, maar wel een complete rebuild van de huidige lay-out. De code is meer dan gehalveerd, en de nieuwe stylesheet is zelfs drie keer kleiner geworden. Frankwatching moet dus ook weer een stuk sneller inladen.

Helaas is een verhuizing nooit helemaal naadloos, vandaar dat Frankwatching vanaf het einde van de middag tijdelijk niet meer te bereiken zal zijn. Totdat de DNS-wijzigingen verwerkt zijn is er dus even geen Frankwatching. Afhankelijk van je provider kan dit een uurtje tot een dag duren. Vanaf vanavond is het eindelijk ook weer mogelijk te reageren. De reactiemogelijkheid was gedurende ruim een week gesloten i.v.m voortdurende hardnekkige en agressieve spamaanvallen. We hopen je snel weer te begroeten op een betere en snellere Frankwatching. Laat vooral horen wat je ervan vindt!