Video: Frankwatching feliciteert Bas Verhart

0

Bas Verhart, CEO van Media Republic en mede- initiatiefnemer van PICNIC, heeft de ABN AMRO New Media Award gewonnen. De award werd gisteren voor de tweede keer uitgereikt op het congres Onder Knop in ’t Spant! in Bussum. Frankwatching had een videogesprek met Bas Verhart, de outsider die in Hilversum aan de haal gaat met de New Media Award.

Congresbezoekers konden tijdens het congres met hun mobiele telefoon stemmen op de genomineerden Annelies Kaptein van Stoneroos, Wessel de Valk van de VARA (zie hier) en Bas Verhart van Media Republic. De meeste bezoekers kozen dus voor Bas Verhart, die de grote man is achter PICNIC. Dit evenement, dat een week lang techniek, media, entertainment, kunst en wetenschap combineert, is in twee jaar tijd uitgegroeid tot een (internationaal) begrip en heeft Amsterdam creatief en ‘crossmediaal’ helemaal op de kaart gezet.

Bas Verhart in een reactie op zijn eerste plaats “Ik had het niet verwacht want ik kom toch niet uit Hilversum of omstreken. Maar natuurlijk wel erg leuk, als je wint heb je vrienden!”. Bas meldt in het videogesprek ook dat Media Republic aan het onderzoeken is of ze een eigen tv-kanaal voor interactieve tv moeten opzetten. Daarbij zal internet een belangrijke rol gaan spelen: “Ik denk dat internet de driver wordt voor alle innovatie op het gebied van interactieve televisie.” Bekijk de video voor het hele interview.

Accepteer cookies

De ABN AMRO New Media Award is een onderscheiding voor een veelbelovend initiatief of baanbrekende ontwikkeling op het gebied van nieuwe media. Technische innovaties die het veranderende productieproces ondersteunen, innovatieve concepten, crossmediale ideeën of ontwikkelaars van applicaties die producenten ondersteunen of de consument meenemen in deze nieuwe wereld.

De eerste ABN AMRO New Media Award werd in 2006 gewonnen door Erwin Blom, hoofd van VPRO Digitaal.

Update 15.40 uur: De Bas Verhart pitch promo voor de ABN AMRO New Media Award.

Accepteer cookies

De video is ook te vinden op YouTube.