Gespot

Site gespot: TheConsultancygroup.nl

0

Werf je eigen concultancy-job. Top of flop?

Wat doet TheConsultancygroup.nl?
The Consultancy Group is een compleet nieuw concept. Want de werving wordt niet door externen gedaan maar door werknemers zelf! Dit verhoogt de kwaliteit en bespaart kosten voor bedrijven. Verder vind je er uitgebreide informatie en het laatste nieuws over de consultancymarkt, kunnen kandidaten ‘gesponsord’ solliciteren bij een consultancybedrijf (dit verhoogt hun kans op een baan) en vind je uitgebreide bedrijfsprofielen van de grootste bedrijven (veel uitgebreider dan die op andere websites….).”

Waarom TheConsultancygroup?
“Elk jaar verlaat 1 op de 4 werknemers in consultancy hun consultancybedrijf. Als gevolg hiervan lopen de kosten voor werving & selectie en retentie de pan uit. Consultancy bedrijven zijn het zat. Vanuit de markt hebben consultancybedrijven er daarom voor gekozen om The Consultancy Group te steunen. Maar natuurlijk is het ook voor kandidaten interessant. Kandidaten willen persoonlijke en objectieve begeleiding van werknemers (en niet door “externe” recruiters die hun commissie willen vangen/quota’s hebben.”

Hoe werkt TheConsultancygroup?

Wat zijn de facts van TheConsultancygroup?
“Er zijn ruim 2000 bezoeken sinds lancering (begin maart). Dit is voornamelijk via het eigen netwerk, Hyves, consultancybedrijven en Google (bron: Google Analytics). Verder hebben al 11 kandidaten zich opgegeven bij The Consultancy Group om via ons te solliciteren op een baan in consultancy en hebben 6 nieuwe bedrijven interesse getoond om lid te worden.”

Wie maakt TheConsultancygroup?
“Op dit moment zijn er 14 mensen betrokken bij de site. Zoals gezegd, we groeien omdat er nieuwe bedrijven worden toegevoegd.

The Consultancy Group core team bestaat uit de oprichter (ik), de search engine expert, de digital designer en de website developer. Daarnaast hebben we bij elk consultancybedrijf een consultant die in dienst is. Op dit moment hebben we 10 consultants. Het aantal zal de komende tijd groeien.”

Frankwatching in gesprek met Larry Zeenny van The Consultancy Group