Crowdsource uw wijn!

0

Terug van vakantie en last van het wat-doe-ik-hier-gevoel? Niet raar, want de mens is naar mijn idee niet voorbestemd voor kantoor maar voor de vrije natuur. Zelf je brood kneden voordat je het in de oven stopt, dat soort dingen. Voor wie zijn kantoorbaan nodig heeft voor z’n hypotheek maar toch wat anders wil: word wijnboer en crowdsource uw wijn. Geen verstand van wijn? So what, vandaag de dag hoef je toch nergens meer verstand van te hebben.

Crushpad en Brewtopia
Crushpad helpt u uw droom te verwezenlijken. Een minimale afname van een vat van 3.000 liter is de enige harde voorwaarde en voor de rest kunt u alles zelf bepalen.

“New to winemaking? Don’t live in wine country? Strapped for time? No problem”

Ik kwam crushpad op het spoor omdat ik een praatje moet houden op een wijnproeverij. Probleem is dat ik eigenlijk een bierdrinker ben. Maar ik kende Liam Mulhall, de open-source-bierproducent uit Australië. Hij heeft zijn business opgezet zonder enig verstand van bier maken. Zonder kennis van wijn kom ik de proefavond ook wel door dacht ik. Hier het verhaal van bier crowdsourcing voor wie het nog niet kent.

Accepteer cookies

Behalve bier doet Brewtopia ook in crowdsourcing van wijn. Ik heb er zelf even een ontworpen. Deze lijkt me wel goed te gaan lopen, speciaal voor de lezers van Frankwatching, een echte Obama uit het chateau van Frankwatching.

Geen smaak, geen kennis, geen probleem
Over de smaak van zijn bier is Liam heel kort. Ons bier smaakt net zoals alle andere bieren. Je drinkt het en je wordt dronken. Bij wijn kom je daar niet mee weg. Dat hebben de jongens van Crushpad goed gezien en bieden je een totale smaakoptimalisatie. En ook al heb je geen smaak of verstand, crushpad sleept je er wel doorheen met hun stappenplan.

Van inmiddels meer dan 60 wijngaarden laten ze de druiven uitrukken. U mixt naar eigen inzicht Shyrahs met Merlots, doet wat wijze uitspraken over het gistingsproces, laat het bottelen, verschepen en vermarkten samen met Crushpad. Wat u maar wilt. En alles is bij te houden via de webcams waar u leuk kunt chatten met de andere lange afstandsboeren over de hele wereld.

In het spectrum van Crushpad wijnfanaten treffen we aan het ene uiterste de stadsidioot – geen tijd, geen kennis en toch willen boeren.

Een schare van 80.000 aanhangers
Aan het andere uiterste treffen we Gary Vaynerchuk, de überamateur en zijn enorme schare aanhangers Vayneriacs. En dat zijn er inmiddels 80.000

Accepteer cookies

Lekker muziekje onder het filmpje trouwens. 😉 Gary trekt met zijn dagelijkse ADHD filmpjes op winelibrarytv.com over wijn een trouw publiek. Ik ben er vanaf vandaag één van want ik moet nog iets slims zeggen over de Grüner Veltliner die vanavond op het programma staat op de wijnproeverij. Wie geïnteresseerd is klikt hier voor episode #181. Daar wordt de Veltliner tot “The Future of Wine”  gebombardeerd. De kracht van de “Groovy” Veltliner is dat ie “Food Friendly” is en daar ligt de toekomst van wijn: Food Friendly, zonder al te veel smaak dus. Doe mij maar een biertje denk ik dan.

De toekomst van Crowdsourcing
De Amerikanen hebben Vaynerchuk, de Australiërs hebben Mulhall. En waar blijven de Fransen? Die kunnen natuurlijk niet achterblijven. Deze innovatie, ‘C’est formidable’. Snel bestellen voor nog geen 10 euro.

Accepteer cookies

Quelle produit revolutionaire!

Menno van Doorn voert de directie over het Verkenningsinstituut Technologie (ViNT), het onderzoeksinstituut van Sogeti Group en is en co-auteur van ‘Me The Media‘, een boek over de revolutie in media.