Gespot

Weekendvergelijker: Vergelijk het complete hotelaanbod

0

Gemakkelijk bestemmingen voor een weekendje weg vergelijken en boeken.

Wat doet de site?

“Op Weekendvergelijker kunnen bezoekers, na het selecteren van hun bestemming, het gehele hotelaanbod van Hotels.nl, Easytobook, Hotelspecials, Weekendcompany, Hotelsdecharme en Cityzapper doorzoeken, met elkaar vergelijken en bij de beste aanbieder hun boeking plaatsen. Weekendvergelijker.nl is er voor iedereen, zakelijk en privé, die snel en eenvoudig een hotelovernachting wil boeken. Weekendvergelijker verkoopt zelf geen hotelboekingen. Hierdoor is de gratis dienst van Weekendvergelijker geheel onafhankelijk.”

Waarom deze site?

“We merkten dat het erg omslachtig was om het hotelaanbod in een bepaald land of stad in beeld te krijgen. Ook het zoeken binnen een bepaald thema zoals een overnachting in een kasteel of hotel met eigen Wellness mogelijkheden was vaak een tijdrovende klus.

Ga meer eens na wat er gebeurt als je een weekendje Brussel wilt boeken: standaard zoekmachines sturen je van aanbieder A naar hotelketen B. Bij elke aanbieder moet je opnieuw je zoekcreteria ingeven. Er is behoefte aan een ‘one stop shop’ waar het complete actuele Nederlandse hotelaanbod transparant wordt weergegeven. Met Weekendvergelijker willen we de consument helpen om eenvoudig, snel en onafhankelijk een hotelovernachting te boeken.”

Hoe werkt de site?

“Op Weekendvergelijker kun je via een selectiebox zoekcrIteria ingeven. De zoekmachine van Weekendvergelijker doorzoekt het aanbod van ruim 6.000 hotels van 6 verschillende aanbieders en geeft de hotels die aan de opgegeven zoekcriteria voldoen op een overzichtelijke wijze weer. De zoekresultaten kunnen gefilterd worden op land, regio, plaats of thema waarna een sortering kan plaats vinden op prijs, aantal nachten, hotelnaam, aantal sterren of aanbieder. Hierdoor is het niet langer nodig om meerdere sites van hotelaanbieders af te surfen op zoek naar een geschikte hotelovernachting.”

Wat zijn de facts?

“Op Weekendvergelijker worden ruim 6.000 accommodaties van 6 gerenommeerde hotelaanbieders op een rijtje gezet waardoor de ondoorzichtige hotelwereld transparanter en overzichtelijker wordt. De eerste reacties zijn positief. Het huidige bezoekersaantal van ruim 3.000 per week hopen we via affiliateprogramma’s bij Daisycon en Cleafs, een Google Adwords campagne en SEO inspanningen snel te vertienvoudigen.”

Wie maakt de site?

“Weekendvergelijker is een initiatief van Van Zon Internet. Samen met twee vakbekwame programmeurs is de site tot stand gekomen. We houden goed in de gaten hoe het gebruik van de site zich ontwikkelt en zullen deze zeker aanvullen met meer aanbod en leuke of nuttige andere zaken.”

Denise Lappain van Frankwatching in gesprek met Paul van Zon over Weekendvergelijker.