iPhone-game van de week: Mr. Driller

0

Hoewel games voor de iPhone nog maar relatief kort bestaan, zijn ze inmiddels razend populair. Continu verschijnen er nieuwe games in de App Store, maar welke zijn nou echt de moeite waard? In een serie artikelen bespreek ik hier elke zaterdag op Frankwatching een aantal opvallende games. Deze week een oud spel dat naar de telefoon is gebracht en dat laat zien dat zo’n overzetting niet altijd succesvol is..

Mr. Driller

Mr. Driller lijkt wel de ultieme wraak van een gameontwikkelaar die helemaal gek werd van Tetris en besloot een game te ontwikkelen waarin je je mag uitleven op het in stukken zagen van dergelijke blokken. Met een klein personage, Mr. Driller, begin je bovenaan een hoge berg. Vervolgens is het aan jou om zover mogelijk naar beneden te boren, zonder dat je wordt geraakt door blokken die tijdens het boren losschieten en je bedelven.

Picture-1

Wat valt op?

Wat ik persoonlijk heel illustratief vind voor games op de iPhone, is de enorme prijserosie. Een paar jaar geleden werd er nog meer dan €30,00 betaald voor dit spel op de DS, nu is het voor minder dan een euro verkrijgbaar op de iPhone. Daarvoor krijg je een vrij complete game met een Story-stand, een Arcade-stand en een tijdsuitdaging. Verder kun je kiezen uit drie manieren van besturing: met een virtuele richtingsknop onderin beeld, met slepende bewegingen over je scherm of door je telefoon te kantelen.

Is het wat?

Helaas niet. Geen van de drie manieren van besturing werkt namelijk goed. Regelmatig zal die arme Mr. Driller bedolven worden onder een vallende stapel blokken omdat de besturing je in de steek laat en Mr. Driller net te laat beweegt of tegen je zin te ver doorloopt, zijn ondergang tegemoet. Dat leidt na verloop van tijd tot grote irritaties. Daarmee laat Namco zien dat het overzetten van een klassieker niet altijd een fluitje van een cent is. En deze game mag dan bijna gratis zijn, dan nog is het sterk de vraag of hij zijn geld wel waard is.

Prijs: € 0,79 (App Store)

Ik wil nog even vermelden dat er, na aandacht voor twee klassiekers, de komende weken ook weer volop aandacht komt voor nieuwe games die specifiek voor de iPhone zijn ontwikkeld.

Dit artikel is ook op Bashers verschenen.