Heeft het merk Nestlé zichzelf beschadigd in de sociale media?

0

Deze week publiceerde Greenpeace een video op YouTube die een regelrechte aanklacht tegen Nestlé was. Voor de productie van onder andere het snoepgoed KitKat zou Nestlé palmolie nodig hebben. Deze palmolie wordt onttrokken aan het regenwoud en vernietigt naast het regenwoud ook de habitat van de orang oetang.

Accepteer cookies

De actie van Greenpeace noopte Nestlé uiteindelijk tot het publiceren van een persbericht waarin ze aankondigde om alles in het werk te stellen om de vernietiging van het regenwoud tegen te gaan. Hulde voor de actie van Greenpeace en de hieropvolgende maatregelen van Nestlé.

Op de Facebook fanpagina van Nestlé ontstond inmiddels een felle discussie.

I was a fan, but im not eating any candybars, if Nestle is going on destroying the rainforrest!” “would be so great, if you delete your own fanpage incl. your logo. you’re not welcome anymore. learn how to behave in the social web, it’s not your brandportal and change the people of your legal + public affairs department immediately.

De fans van Nestlé waren namelijk niet bijzonder gecharmeerd van de wijze waarop het bedrijf omging met de reacties van de fans. In de sociale media, zoals bijvoorbeeld de fanpage op Facebook, reageerde Nestlé nogal dom. Lees ook het artikel het artikel “A Lesson In Douchebrandification”.

nestle

Vraag die blijft staan, is of het merk Nestlé nu is beschadigd door de wijze waarop ze zich in de discussie mengde in de sociale media. Wat vind jij?