15 leuke Nederlandse 404 errorpagina’s

0

pagina-404Anno 2010 mag je verwachten dat een beetje serieuze website een goede en vooral gebruiksvriendelijke 404 errorpagina heeft. Een juiste foutafhandeling kan immers een verlies aan bezoekers of omzet beperken, en zeg nou zelf, zo’n standaard ‘This page cannot be found’-melding schrikt alleen maar af.
Hoewel een 404-pagina in alle gevallen gebruiksvriendelijk moet zijn, kun je er natuurlijk ook een grappig element aan toevoegen. Zo wordt een gênant moment toch nog een beetje leuk voor de bezoeker, wat weer goed kan zijn voor de merkbeleving. Er zijn voldoende lijsten te vinden met ontzettend leuke en aparte 404-pagina’s, maar het merendeel van deze 404-pagina’s is te vinden op Engelstalige websites. Toch zijn er in Nederland ook een aantal erg leuke 404-pagina’s te vinden, al zijn ze niet allemaal even gebruiksvriendelijk.

Bol.com

bol-com-404

Disney.nl

disney-404

DonaldDuck.nl

donaldduck-404

Flabber.nl

flabber-404

FrettigGestoord.nl

frettiggestoord-404

Intermediair.nl

intermediair-404

Klap.com

klap-404

Klavo.nl

klavo-404Neckermann.com

neckermann-404

Netlash.com

netlash-404

NRCnext.nl

nrcnext-404

Scintilla.uTwente.nl

scintilla-404

Stedentripper.com

stedentripper-404

Trouw.nl

trouw-404

VeronicaMagazine.nl

veronica-404

Ik ben ervan overtuigd dat er in Nederland ontzettend veel creatieve webdesigners rondlopen, maar meer dan deze 15 kreeg ik niet bij elkaar gesprokkeld. Ken je zelf nog een leuk voorbeeld van een 404-pagina? Deel deze dan in de comments!

Frank vroeg me nog even te benadrukken dat Frankwatching nog steeds geen goede 404 errorpagina heeft, dus grijp je kans 😉