Twitter-account BronxZoosCobra trekt duizenden bezoekers

0

Uit de dierentuin Bronx Zoo in New York is afgelopen weekend een dodelijke Egyptische cobra ontsnapt. Met man en macht wordt getracht het beest te vinden en te vangen, maar tot op heden is dit nog niet gelukt. Intussen heeft de slang zich al laten zien op Twitter. Onder de naam BronxZoosCobra tweet hij er vrolijk op los.

Met de tweet “I want to thank those animals from the movie ‘Madagascar’. They were a real inspiration.” maakte hij zijn virtuele bestaan bekend. Als snel trok zijn account duizenden volgers. Op het moment van schrijven zijn er meer dan 70.000 mensen geïnteresseerd in de beslommeringen van de slang. En niet verwonderlijk, want de slang is erg humoristisch.

De New York Times is er inmiddels in geslaagd om via de mail een interview met de slang af te nemen. Op de vraag: “Wat zijn je drijfveren?”, antwoordde de slang: “I just want Justin Bieber to follow me.” De slang wordt inmiddels gevolgd door diverse beroemdheden. Acteur Steve Martin had hem zelfs aan de lijn: “Phone rings. Caller ID: Bronx Zoo. I put on King Tut hat, ready for action. It’s the snake. Hard to hear. Lots of hissing on line.”

BronxZoosCobra verwacht zelf dat hij snel weer gevangen wordt. Of hij in gevangenschap door zal blijven twitteren is nog onduidelijk. Dit ligt volgens BronxZoosCobra aan de social media policy van de dierentuin.