Infographic, How to

14 tips om je blogdesign te optimaliseren voor zoekmachines [infographic]

0

Frankwatching verzamelt in deze serie infographics op het gebied van onder andere internet, social media, marketing en communicatie. In deze editie van de serie Infographic Day: 14 tips om je blogdesign te optimaliseren voor zoekmachines.

Veel traffic op weblogs is afkomstig uit zoekmachines. Het is daarom van belang te zorgen dat je blog goed geoptimaliseerd is, zodat deze gevonden wordt door zoekmachines en hoog eindigt in de zoekresultaten. Daarnaast wordt veel content gedeeld via social media, zoals Facebook en Twitter. Het plaatsen van share buttons onderaan een artikel of pagina is belangrijk, wil je zorgen dat jouw content gedeeld wordt op deze media.

 Maar er zijn meer punten om te zorgen dat je blog goed gevonden wordt.

SEOmoz heeft de onderstaande infographic ontwikkeld met 14 aandachtspunten om je weblog zo goed mogelijk te ontwerpen voor zoekmachines. Een goed design is van belang om bezoekers te prikkelen, maar ook om hoog te eindigen in zoekresultaten. De makers van deze visualisatie laten het nut van diverse onderdelen van een weblog zien, zoals afbeeldingen, reacties, links en zoekmogelijkheden.

Naast deze aandachtspunten, is een lijstje opgenomen met bekende platformen waar je kunt starten met jouw weblog, zoals WordPress, Drupal en Joomla!. 

Benieuwd naar dit lijstje of naar de aandachtspunten? Scrol dan snel naar beneden om deze te lezen. Klik op de afbeelding voor een vergroting.

Hier kun je de hele serie Infographic Day volgen.