Infographic

B2B: LinkedIn vs. Facebook [infographic]

0

Wanneer je aan marketeers vraagt welk sociaal netwerk het beste is om in te zetten voor B2B-marketing, zullen velen LinkedIn noemen. LinkedIn is immers ontwikkeld als zakelijk netwerk, geschikt om zakelijke contacten te leggen en onderhouden. Maar ook Facebook wordt voor zakelijke doeleinden steeds aantrekkelijker, door de groei die het netwerk doormaakt. Welke van deze twee platforms biedt nu de meeste mogelijkheden voor B2B-marketing? Die vraag stellen we in deze editie van de serie Infographic Day.

BOP Design ontwikkelde onderstaande infographic, waarin beide netwerken met elkaar vergeleken worden. De makers laten weten dat Facebook voor B2B-marketing zeer geschikt is, omdat zakelijke gebruikers op dit netwerk de meeste tijd doorbrengen. In de Verenigde Staten wordt LinkedIn maandelijks 326 miljoen minuten gebruikt, terwijl het Facebookgebruik daar momenteel 53,5 miljard minuten per maand is. Daarnaast heeft Facebook 155 miljoen gebruikers, bijna drie keer zoveel als LinkedIn. Daar zijn momenteel 55 miljoen gebruikers lid. Tenslotte heeft LinkedIn ruim 22 miljoen gebruikers van 35 jaar of ouder, tegenover de 51 miljoen gebruikers die Facebook kent in de leeftijd van 35 tot 64 jaar.

Voor welke doeleinden kun je als B2B-marketeer Facebook inzetten? Amerikaanse marketeers adviseren om dit netwerk te gebruiken voor thought leadership (59,8 procent), lead generation (48,9 procent), het verkrijgen van feedback (45,7 procent) en voor advertentie doeleinden (34,7 procent).

Ik ben benieuwd hoe Nederlandse marketeers hierover denken. Welk platform bevat volgens jullie de beste mogelijkheden voor B2B-marketing? Wat zijn jullie ervaringen met LinkedIn en Facebook? Laat het weten in een reactie! Wil je de infographic in een groter exemplaar bekijken? Klik dan op de afbeelding.

Hier kun je de hele serie Infographic Day volgen.