Infographic

Instagram: van 0 naar 1 miljard dollar [infographic]

0

Facebook oprichter Mark Zuckerberg maakte afgelopen maandag bekend de applicatie Instagram voor 1 miljard dollar in contanten en aandelen te hebben gekocht. De afgelopen twee jaar zijn miljoenen mensen wereldwijd verslaafd geraakt aan de digitale versie van de Polaroidcamera. In deze editie van de serie Infographic Day staan we stil bij de ontwikkeling van de populaire foto-applicatie.

Het eerste jaar

De onderstaande infographic is ontwikkeld door Visual.ly, waarin ze in de stijl van de toepassing een visuele timeline hebben ontworpen. Het begon allemaal aan het begin van 2010: Kevin Systrom en Mike Krieger richtten met 500.000 dollar Burbn Inc op. Aan het einde van dat jaar werd de toepassing in de Apple Store gelanceerd. En het was een succes. De eerste week had de toepassing bijna 200.000 gebruikers. In februari 2011 bijna 1,75 miljoen gebruikers en drie maanden later was dat aantal gegroeid richting 4 miljoen gebruikers.

30 miljoen gebruikers

Op dit moment heeft de app ruim 30 miljoen gebruikers en het aantal groeit dagelijks. Sinds vorige week is de applicatie niet alleen meer voor de iPhone beschikbaar, maar kunnen ook Android-gebruikers foto’s maken, bewerken en delen met hun vrienden. En ook onder hen is de toepassing populair. Binnen een week is de Android-app al meer dan 5 miljoen keer gedownload. En de toekomst? Zowel Kevin Systrom als Mark Zuckerberg laten weten dat het niet de bedoeling is de toepassing te integreren in Facebook, maar er zal blijven worden ontwikkeld aan de zelfstandige applicatie.

Wil je de hele timeline van de ontwikkelingen van Instagram bekijken? Scrol dan snel naar beneden of klik op de afbeelding voor een vergroting.

Hier kun je de hele serie Infographic Day volgen.