Infographic

7 tips voor een succesvolle viral-actie [infographic]

0

Het Ministerie van Justitie in combinatie met Hyves, de T-Mobile Dance op Liverpool Street Station en Blendtec met ‘Will It Blend?’. Het zijn een paar voorbeelden van geslaagde viral-acties. In de praktijk is slechts een klein percentage van de virals succesvol. Hoe zorg je ervoor dat jouw campagne dat wel is? Vandaag geven we in de serie Infographic Day 7 tips.

Viral marketing biedt organisaties kansen. Het is een strategie die erop gericht is dat consumenten reclameboodschappen zelf naar elkaar doorsturen. Hierdoor ontstaat een sneeuwbaleffect. De viral verspreidt zich als een virus via mobiele telefoons of het internet; snel en goedkoop. Het ontwikkelen van een viral vereist echter een andere aanpak. Ze moeten creatief en/of humoristisch zijn en een goede voorbereiding en onderzoek zijn van groot belang. En dan nog heb je geen zekerheid voor succes. Welke aspecten zorgen voor een effectieve viral-actie?

KISSmetrics ontwikkelde de onderstaande infographic waarin zij 7 tips geven voor effectieve viral-campagne. Heb jij ervaring met viral marketing of heb je nog een andere tip voor organisaties die een actie willen ontwikkelen? Laat het hieronder weten, zodat we deze lijst kunnen aanvullen.

Hier kun je de hele serie Infographic Day volgen.