Infographic, Strategie

In 13 stappen een social mediastrategie [infographic]

0

Hoe zorg je als organisatie ervoor dat social media effectief zijn geïntegreerd binnen de organisatie? Een strategie ten aanzien van social media is een soms handige eerste stap. Maar hoe kom je tot een social media-strategie? Vandaag in serie Infographic Day leggen we het proces van het creëren van een social media-strategie aan je uit.

De waarde van een social mediastrategie

Wanneer organisaties social media willen inzetten, spelen verschillende processen binnen de organisatie een rol. Een strategie voor social media zorgt ervoor dat er goed wordt nagedacht over de inhoud. Maar ook dat alle neuzen dezelfde kant opstaan. De strategie beschrijft het hoe en waarom van je online activiteiten. Daarnaast biedt het inzicht in je acties. Met een duidelijk doel voor ogen kun je ook beter de ROI van social media toetsen. Een social media-strategie is echter geen op zichzelf staand plan, maar een onderdeel van een totale communicatiestrategie, dat weer voortvloeit uit de organisatiestrategie. Een juiste strategie biedt de basis voor het online succes van een organisatie.

Stappenplan

Maar vaak weten organisaties niet waar ze moeten beginnen. Dreamgrow helpt je op weg met de onderstaande infographic waarin het hele proces van het creëren van een social media-strategie uiteen is gezet. Klik op de afbeelding om de infographic in een grotere versie te bekijken.

Bekijk hier de hele serie Infographic Day.