Infographic

Jongeren over social media: face-to-face is leuker [infographic]

0

Social media zijn populair onder jongeren. Dat blijkt uit vele onderzoeken die zijn verricht. Maar hebben jongeren daarmee andere communicatiemiddelen afgeschreven? Het antwoord lees je vandaag in de serie Infographic Day.

Onlangs verrichtte Common Sense Media onderzoek onder ruim 1.000 Amerikaanse jongeren in de leeftijd van 13 tot 17 jaar. De belangrijkste resultaten van de studie verwerkte zij in de onderstaande infographic. Opnieuw blijkt dat social media populair zijn onder jongeren. Van generatie Y maakt 90% gebruik van social media. Deze communicatiemiddelen worden gevolgd door sms (87%) en e-mail (77%).

Minder verlegen door social media

Ruim de helft van de respondenten geeft aan een social media-site dagelijks te bezoeken. Sms wordt met 68% dagelijks vaker gebruikt dan sociale netwerken. Jongeren zeggen dat social media hen helpt met het onderhouden van relaties met vrienden (52%) en familie (37%). Daarnaast voelt generatie Y zich door het gebruiken van social media minder verlegen (29%) en meer zelfverzekerd (20%).

Face-to-face

Maar ondanks de populariteit van social media geeft circa de helft van de jongeren de voorkeur aan face-to-face contact, omdat de interactie leuker is (38%) en omdat de gesprekspartner beter begrepen kan worden (29%). Daarnaast zegt 9% dat het ook makkelijker is om tijdens deze gesprekken over persoonlijke onderwerpen te praten. 6% vindt dat met face-to-face ook mogelijk is om ernstiger onderwerpen te bespreken.

Wil je de andere hoogtepunten van het onderzoek lezen? Scrol dan naar beneden om de infographic te bekijken. Klik op de afbeelding voor een groter exemplaar. Het onderzoeksrapport Social Media, Social Life: How Teens View Their Digital Lives? met daarin alle resultaten kun je gratis downloaden op de website van Common Sense Media.

Hier kun je de hele serie Infographic Day volgen. Ben jij een liefhebber van infographics? Volg dan ook het Pinterestaccount van Frankwatching. Hier verzamelen we de beste infographics, screencasts en visuals over online en social.