Video, How to

Je droombaan vinden met ‘het nieuwe solliciteren’ via Pinterest

0

Vandaag bespreek ik de strategie van een Nederlandse vrouw die haar droombaan vond met het creëren van een visueel CV op Pinterest. Wanda Catsman heeft op een hele slimme, creatieve manier een baan gezocht (en gevonden)! Bekijk haar visuele CV hier.

Accepteer cookies

Een baan vinden met social media

Een aantal maanden geleden wilde Wanda Catsman haar droombaan, als manager of social media strateeg, verwezenlijken. Ze werkte eerst haar LinkedIn-profiel bij en verkondigde op Twitter aan dat ze op zoek was naar werk, maar dat leverde nog niet echt het gewenste resultaat op. Dus begon Wanda aan een creatief en vernieuwend proces – iets anders, om de aandacht te trekken van potentiële werkgevers. Ze wilde graag haar CV visualiseren en kwam terecht op Pinterest.

Visueel CV op Pinterest

Ze begon een profiel op Pinterest, en maakte een CV board aan getiteld “Ik zoek werk.” Het werd een mix van bedrijven waar ze gewerkt heeft, recommendations van LinkedIn, links naar haar social media profielen, haar Peerz en een digitaal visitekaartje.

Belangrijk bij het gebruik van Pinterest was dat ze de plaatjes in de juiste volgorde moest pinnen. Het board laat namelijk het laatst gepinde plaatje links bovenin zien en het eerste rechts onderin. Na het bedenken van een leuke naam voor haar board en het schrijven van een duidelijk profiel, was ze bijna klaar om haar PInterest CV te gaan promoten. Ze maakte ook nog een aantal andere boards om haar persoonlijkheid naar voren te laten komen.

Promotie Pinterest CV op social media

Toen de boards een beetje gevuld waren, begon ze haar Pinterest CV te promoten op Twitter, Facebook en LinkedIn. Met deze tweet had ze een groot bereik, er werd massaal geretweet en ze kreeg heel veel leuke reacties op haar creatieve manier van solliciteren:

Accepteer cookies

Naast deze tweet, heeft ze 3 keer op de dag op verschillende tijden nog een tweet gestuurd met een iets andere tekst:

  • Wanda Catsman: Zouden mijn @ZeeuwseVolgers mij misschien kunnen helpen om mijn#droombaan te vinden? https://t.co/uZzFeM4Y #ikzoekwerk RT = lief
  • Wanda Catsman: Goedemorgen toekomstige werkgever! zoek jij een ondernemende, overtuigende teamgerichte durfal? https://t.co/uZzFeM4Y #ikzoekwerk Pls RT

Daarnaast is ze het ook gaan verkondigen op Facebook, zodat al haar vrienden, kennissen en familie ook op de hoogte waren van haar zoektocht. Op LinkedIn heeft ze haar Pinterest CV gedeeld in haar statusoverzicht en daarnaast ging ze in diverse groepen gericht solliciteren om haar Pinterest CV onder de aandacht gaan brengen. Dit was niet zozeer om een baan binnen te halen, maar meer om haar idee te delen en anderen te inspireren.

Visuele CV voorbeelden

Wanda’s visuele CV werd een voorbeeld voor andere werk zoekenden.Kijk eens naar alle boards die zijn ontstaan door Wanda’s inspiratie:

Het nieuwe solliciteren: sociale media

Uiteindelijk werd Wanda door een aantal recuiters benaderd en heeft ze een aantal serieuze aanbiedingen gehad. Ze is uiteindelijk gegaan voor Pelosa met een nieuwe uitdagende functie.

Wanda noemt haar experiment het nieuwe solliciteren. Als je vragen hebt voor Wanda – of je wilt graag een invite voor Pinterest, tweet haar dan. Je kunt uiteraard ook mij tweeten voor een Pinterest invite.

Abonneer je op onze video’s

Volgende week gaan we nog iets langer door op Pinterest: hoe maak je nou een profiel, hoe stel je het handig in, en hoe pin je eigenlijk iets? Ik zie je volgende week woensdag! Wil je deze video’s elke week kijken? Abonneer je dan op het Frankwatching YouTube-kanaal.