Video

Eventmarketing: 3 tips van de PICNIC-expert

0

Eventmarketing: hoe pak je het aan? En waarom is het belangrijk om mee te doen aan events, zelfs voor kleinere bedrijven? In deze aflevering van Webwatching spreek ik met Deborah Carter, director sponsorships en marketing van PICNIC Network. Ze geeft interessante tips en deelt haar ervaringen omtrent eventmarketing.

Accepteer cookies

Laat zien waarom mensen moeten komen

Laten zien waarom mensen moeten komen naar jouw event lijkt vanzelf sprekend, maar is het niet altijd. Het is belangrijk om te benadrukken wat men uit jouw event zou kunnen halen. Waarom zou men moeite moeten doen om te reizen en geld te steken in jouw event? Waarin is jouw event anders dan andere events? Hoe onderscheid je je van andere events? Communiceer die boodschap duidelijk.

Crowdsource je event

Maak gebruik van social media, online forums en blogs om bekendheid te geven aan je event. Laat andere mensen praten over je event, zonder dat je zelf alle promotie doet. Stimuleer je gasten om over je event te praten, door middel van plug-ins op je website, giveaways, enz. Betrek de organisatoren en de sprekers zodanig bij je event dat ze er graag over willen praten online. Mond-tot-mond reclame is nog steeds een van de beste manieren om mensen binnen te halen en in 2012 betekent dat: crowdsourcing!

Kleinere bedrijven: partner up met grote events

Kleinere bedrijven kunnen meer bekendheid krijgen door middel van een partnership met grotere events. Zoek een event dat past bij jouw bedrijf en ga een partnership aan. Dit betekent niet altijd dat je geld hoeft te investeren, je kunt ook aanbieden om gratis een service te verlenen, gratis spullen weg te geven of een giveaway te organiseren.

Abonneer je op onze video’s

Wil je deze video’s elke week kijken? Abonneer je dan op het Frankwatching YouTube-kanaal.