Video

7 tips voor een optimaal LinkedIn-profiel

0

Hoe zorg je voor recommendations op Linkedin? Waarom moet je profiel voor 100% ingevuld zijn? Hoe zit het met uitnodigingen van mensen die je niet kent? In dit interview spreek ik met LinkedIn-expert Martine Meijburg over de belangrijkste LinkedIn do’s en don’ts.

Accepteer cookies

Tip 1: laat zien waar je mee bezig bent via statusupdates

Nu Twitterupdates zijn verdwenen in de Linkedin stream, is het erg belangrijk om de statusupdates regelmatig bij te houden. Deze statusupdates verschijnen in de feed van je Linkedincontacten en zijn een handige manier om mensen op de hoogte te houden van professionele ontwikkelingen.

Tip 2: een volledig 100% profiel is beter vindbaar

linkedin profiel frankwatching

Een LinkedIn profiel dat 95% af is

Zorg ervoor dat je profiel 100% ingevuld is. Kijk daarvoor naar de status balk aan de rechterkant van je Linkedin-profielpagina. Linkedin geeft vaak tips om je profiel volledig af te hebben, bijvoorbeeld door je CV toe te voegen of een werkbeschrijving te plaatsen. Als je je profiel 100% ingevuld hebt, heb je meer kans dat jouw pagina boven komt drijven bij recruiters.

Tip 3: geef recommendations om ze te krijgen!

Hoe zorg je ervoor dat je een Linkedin recommendation krijgt? Geef er een! Martine zegt dat mensen sneller geneigd zijn om je een recommendation te geven als ze ook eentje van je hebben gekregen.

Tip 4: kijk bij collega’s en vakgenoten voor goede Linkedingroepen

Goede Linkedingroepen zijn actieve groepen. Martine zegt dat het belangrijk is om bij te dragen aan de actieve groepen. Je kunt de discussie binnen Linkedingroepen ook linken naar je social mediakanalen en zelfs plaatsen op je website.

Tip 5: maak gebruik van de Linkedin Inshare-button

Zorg ervoor dat het makkelijk is om jouw artikelen te delen via Inshare-buttons op je website. Als je je bezoekers mogelijk maakt om jouw content te delen, krijg je een groter bereik.

Tip 6: maak persoonlijke uitnodigingen

Martine zegt dat Linkedin-uitnodingen gepersonaliseerd moeten worden. Stuur dus niet een standaard uitnodiging op, maar schrijf er een paar regels bij naar de persoon die je uitnodigt.

Tip 7: connect alleen met mensen die je kent

Omdat Linkedin een netwerk is voor professionals, is het belangrijk om alleen te connecten met mensen die je kent, aldus Martine. Als je iemand niet kent, of geen intentie hebt om een zakelijke ontmoeting met die persoon te hebben, kun je ze dus beter niet toevoegen. Zo blijft je netwerk authentiek.

Abonneer je op onze video’s

Wil je deze video’s elke week kijken? Abonneer je dan op het Frankwatching YouTube-kanaal. En wist je dat Frankwatching ook een LinkedIn Company page heeft, die je kunt volgen, plus een actieve LinkedIn-groep waar je lid van kan worden?