Infographic, Onderzoek

Social media bij B2B-organisaties in 2013 [infographic]

0

Social media vullen een belangrijke rol in de marketingmix van B2B-organisaties. Steeds meer ondernemers zien de kansen en mogelijkheden van deze platformen in. Maar zetten zij deze kanalen ook strategisch in? En met welk doel zijn zij actief op Twitter of Facebook? De antwoorden lees je vandaag in de serie Infographic Day.

Veel ad-hoc, weinig strategie

Website B2B Marketing publiceerde onlangs het onderzoeksrapport Social Media Benchmarking Report, in samenwerking met Circle Research. De studie gaat over trends en activiteiten op het gebied van social media door B2B-organisaties. Een samenvatting van de resultaten verwerkten ze in de onderstaande infographic. Daarin is af te lezen dat slechts 38 procent van de B2B-ondernemers een strategie ten aanzien van social media heeft (in 2011 lag dit percentage op 25 procent). De ruime meerderheid werkt, wat betreft social media, ad-hoc.

Google+ belangrijk in 2014

Ondanks dat de strategische inzet bij veel organisaties achterblijft, zien de ondernemers wel de noodzaak in van social media: 47 procent vindt social media belangrijke middelen. Een op de tien noemt social media ‘critical’. Het populairste social mediaplatform voor de B2B-bedrijven is Twitter (85 procent), gevolgd door LinkedIn (82 procent), YouTube (77 procent) en Facebook (71 procent). Voor het komende jaar verwachten de respondenten vaker gebruik te maken van Google+.

Branding en thought leadership

Video is momenteel het belangrijkste type content voor de B2B-organisaties. Ruim 71 procent zet video in, gevolgd door korte tekstberichten (65 procent), afbeeldingen (60 procent) en whitepapers (49 procent). De sociale platformen zetten de organisaties voor verschillende doeleinden in. De 3 belangrijkste doelen die de respondenten noemen, zijn zorgen voor meer verkeer naar de website, merkpositionering en de positie van de organisatie als expert in de markt versterken (thought leadership).

Wil je meer resultaten lezen over het gebruik van social media door B2B-organisaties? Scrol dan snel naar beneden om de infographic te bekijken. Klik op de afbeelding voor een groter exemplaar. Daarnaast is er een samenvatting van het onderzoeksrapport (PDF) beschikbaar.

Social mediagebruik door B2B-organisaties in 2013 [infographic]

Volg de hele serie Infographic Day. Ben je een liefhebber van infographics? Volg dan ook het Pinterestaccount van Frankwatching. Hier verzamelen we de beste infographics, screencasts en visuals over online en social.