Infographic, How to

Hoe krijg je retweets? 5 concrete tips [infographic]

0

Er zijn verschillende redenen waarom mensen gebruikmaken van social media. Omdat ze dingen willen delen, laten zien wie ze zijn, contacten onderhouden, zelfontplooiing of om erkenning te krijgen. De laatstgenoemde kan bestaan uit het ontvangen van retweets. Maar hoe krijg je die? Dat is de vraag die we vandaag stellen in de serie Infographic Day.

Een retweet (afgekort RT) geeft aan dat je volgers je Twitterbericht op prijs stellen en/of interessant vinden. Door een RT bereikt jouw bericht een grotere doelgroep. Maar een retweet krijg je niet zomaar. In de onderstaande infographic van QuickSprout staan ‘eisen’ waar een Twitterbericht aan moet voldoen wil je zorgen dat deze door jouw volgers geretweet wordt. Zo hebben tweets van 71 tot 100 karakters de meeste kans om geretweet te worden. Daarnaast kun je het beste op vrijdag tussen 12 uur en 2 uur berichten plaatsen. Ook blijkt dat het gebruiken van een hashtag (#) bij kan dragen aan retweets. In deze visualisatie staat vele tips. Helemaal onderaan geven de makers 5 concrete adviezen die je kunt toepassen:

1. Gebruik links

Maak gebruik van links in je Twitterberichten. Veel berichten die worden geretweet bevatten een link. Om te zorgen dat je bericht niet te lang wordt kun je gebruikmaken van tools als Ow.ly of Bit.ly om de url korter te maken.

2. Vraag actief om een retweet

Onderzoek wijst uit dat een bericht met ‘please retweet’ of ‘please RT’ grote kans hebben om daadwerkelijk geretweet te worden. Houd rekening met het aantal karakters. Want bij een retweet komt nog een Twitternaam.  Maak je Twitterbericht dus niet te lang en houdt ongeveer 20 tekens over.

3. Praat niet over jezelf

Natuurlijk mag je op Twitter over jezelf praten, maar wil je zorgen dat mensen jouw berichten met hun volgers delen is het raadzaam om dit niet (vaak) te doen. Slechts 1,5 procent van de retweets gaan over de Twitteraar zelf. Deel dus informatie waar jouw volgers op zitten te wachten.

4. Kom met nieuwe en relevante informatie

Plaats dus berichten met nieuwswaarde en grappige berichten. Deze hebben de meeste kans om geretweet te worden. Denk na of je volgers zitten te wachten op je bericht. Heeft de tweet voor hen meerwaarde? Twitteraars willen hun netwerk graag op de hoogte brengen met voor hen relevante informatie.

5. Tweet over Twitter

Ook blijkt dat tweets die over Twitter gaan met 200 procent vaker worden geretweet dan berichten die over Facebook gaan. Heb je dus een nieuwtje over de microblogsite of een handigheidje? Deel dit met je volgers en de kans is groot dat zij het delen met hun netwerk.

Wil je alle tips en tricks over Twitter en retweets lezen? Scrol dan snel naar beneden om de infographic te bekijken. Klik op de afbeelding voor een groter exemplaar. Maar wellicht heb jij een andere tip die je graag wilt delen. Laat deze achter in een reactie of deel via Twitter. 😉

hoe krijg je retweets? 5 concrete tipsVolg de hele serie Infographic Day. Ben je een liefhebber van infographics? Volg dan ook het Pinterestaccount van Frankwatching. Hier verzamelen we de beste infographics, screencasts en visuals over online en social.