Infographic

Het geheim van een effectief blog [infographic]

0

Weblogs. Je hebt ze in allerlei soorten en maten. Fashion, culinair, DIY, fotografie en marketing bijvoorbeeld. Bloggen is een effectieve manier om online je kennis te delen met je doelgroep. Maar ‘zomaar’ een stukje schrijven is nog niet effectief bloggen. Daar komt meer bij kijken. In deze editie van de serie Infographic Day noem ik zes elementen die belangrijk zijn voor een krachtige blog.

Bloggen is populair

De zes elementen heeft Quicksprout verwerkt in de onderstaande infographic. Daarnaast tonen ze feiten en cijfers over webloggen. Zo blijkt dat er meer dan 150 miljoen weblogs zijn. En iedere halve seconde maakt iemand een weblog aan. Dat zijn dagelijks rond de 175.000 nieuwe blogs. En al deze bloggers willen publiek trekken. Ze willen artikelen schrijven en kennis delen met hun doelgroep. Maar hoe krijg je dat voor elkaar?

6 elementen

De makers van de visualisatie noemen zes elementen die belangrijk zijn voor een krachtige blog:

  1. Gebruik beeld: artikelen die beelden bevatten worden vaker bekeken.
  2. Zorg voor een rustig, overzichtelijk design: optimaliseer je blog ook voor mobiele gebruikers.
  3. Wees uniek: onderscheid jezelf van anderen.
  4. Maak gebruik van social media: 12 miljoen mensen bloggen via sociale netwerken.
  5. Maak gebruik van call-to-actions: zoals aanmelden voor je nieuwsbrief, een speciale aanbieding of het bekijken van een video of presentatie.
  6. Deel je mening: durf!

Wil je meer weten over de zes elementen van een effectieve blog? Scrol dan snel naar beneden om de infographic te bekijken. Klik op de afbeelding voor een groter exemplaar.

Het geheim van een effectieve blog- 6 elementen [infographic]Volg de hele serie Infographic Day. Ben je een liefhebber van infographics? Volg dan ook het Pinterestaccount van Frankwatching. Hier verzamelen we de beste infographics, screencasts en visuals over online en social.

Foto met dank aan Fotolia.