Infographic

Loop deze checklist na voor een effectieve website [infographic]

0

Als website-eigenaar doe je er natuurlijk alles aan om te zorgen dat je website er goed uit ziet en gebruiksvriendelijk is. Want je wilt dat je bezoekers op je site blijven en actie ondernemen. Denk aan een offerte aanvragen of een product bestellen. Hoe zorg je ervoor dat je website er tiptop uitziet? Vandaag delen ik in de serie Infographic Day 10 do’s en don’ts.

Checklist voor een effectieve website

Deze do’s and don’ts zijn verzameld door WeddingWire, de makers van de onderstaande infographic. Misschien zijn sommige aandachtspunten voor jou vanzelfsprekend. Maar toch kan het geen kwaad om deze checklist als naslagwerk te gebruiken bij het maken of verbeteren van je website. Het zorgt ervoor dat je alert bent. Want zeg nou eens eerlijk, let jij erop dat bezoekers makkelijk contact met je kunnen opnemen op de homepage? En hoe veilig is je website? En heb je een responsive design, waardoor je website makkelijk te bezoeken is op tablets en smartphones?

Lijstjes zijn er om uit te breiden

Er zijn natuurlijk meer aandachtspunten waar je als webbouwer of –eigenaar rekening mee moet houden. Denk aan het gebruiken van professionele en kwalitatieve foto’s en het regelmatig plaatsen van nieuwe content. Loop onderstaande infographic langs en print deze uit en hang hem bij je bureau. Klik voor een groter exemplaar van de visual op de afbeelding.

website-dos-and-donts

MIsschien heb je nog andere aandachtspunten die je graag wilt delen. Laat je tip of punt weten in een reactie hieronder.

Volg de hele serie Infographic Day. Ben je een liefhebber van infographics? Volg dan ook het Pinterestaccount van Frankwatching. Hier verzamelen we de beste infographics, screencasts en visuals over online en social.