Video, Inspiratie

Zo krijg je meer volgers op Instagram: 5 tips

0

Instagram: het sociale netwerk waar iedereen nu op springt. Maar hoe kun je Instagram nou goed inzetten? En hoe krijg je meer volgers? Ik deel ons advies in deze video – maar we zijn natuurlijk ook erg benieuwd naar jouw tips! Hoe zet jij Instagram op een unieke manier in?

Accepteer cookies

Instagram heeft, net als Facebook, Pinterest en Twitter, een eigen soort cultuur: complete visuele content die vooral draait om artsy, retro, share-able foto’s en video’s. Het is handig om eerst wat van die cultuur te proeven.

Op Instagram gaat het er vooral om dat je persoonlijk bent, en je niet gedraagt al een bedrijf dat tegen klanten praat. Dus: de juiste content, goede, leuke foto’s en video’s staan voorop. Ik deel graag nog vijf manieren met je om meer interactie en volgers te krijgen:

1. Gebruik hashtags

Maak goed gebruik van hashtags. Hastags zijn namelijk hét hulpmiddel om te zoeken en te vinden op Instagram. Een onderzoek van Trackmaven (pdf) laat zien dat er een verband bestaat tussen de hoeveelheid interactie en het aantal hashtags.

Populaire hashtags zijn bijvoorbeeld: #photooftheday, #tbt, of #throwbackthursday, en #instagood. Maar welke hashtags je gebruikt is natuurlijk afhankelijk van welke volgers je wilt aantrekken.

2. Betrek je volgers: fotowedstrijden

De tweede manier om meer interactie en volgers te krijgen is door je huidige volgers te betrekken bij wat je doet. Instagram draait om foto’s. Fotowedstrijden werken dan ook erg goed om meer interactie te creëren. Door gebruik te maken van een vooraf afgesproken hashtag kan je de foto makkelijk terugvinden, zien hoeveel likes een foto heeft en zo meteen een winnaar kiezen.

Het Internationaal Film Festival Rotterdam heeft bijvoorbeeld met de hashtag #IFFR een succesvolle fotowedstrijd gehad. Daarbij moesten volgers een festivalposter uitbeelden in een eigen Instagram-foto, om een kortingspas te winnen.

3. Benoem je fans

Een andere manier om je volgers te betrekken is om ze direct te benoemen. Het Amerikaanse viltstiftenmerk Sharpie is hier een goed voorbeeld van. Volgers met leuke sketches, uiteraard gemaakt met sharpies, krijgen een eremention. Grote merken als Starbucks hebben veel profijt van het regrammen van de foto’s van volgers. Ze gebruiken bijvoorbeeld Instagrams van hun volgers in hun eigen Instagram-video’s, zodat die volgers de video weer delen. En zo gaat het balletje rollen.

4. Promotie- of kortingsactie

Ook erg populair op Instagram zijn promoties of kortingsacties voor je volgers. Uiteraard is het dan wel belangrijk om een bijpassende afbeelding te maken, een eigen hashtag bedenken en een promocode in de tekst (of op de foto) te zetten. Topshop had rond de feestdagen bijvoorbeeld regelmatig een ‘gift of the day’ waarin ze één van hun producten lieten zien met een promocode in de tekst.

5. Instagram Video: laat jezelf zien!

En dan is er natuurlijk Instagram Video. Daarmee kun je clipjes opnemen tussen de 3 en 15 seconden en eventueel voor een filter kiezen. Video is erg geschikt om te laten zien hoe je iets gebruikt. Laat bijvoorbeeld zien hoe je een bepaald product maakt, maak een leuke ‘behind the scenes‘ zoals ik heb gedaan voor deze Frankwatching-video, maak een korte how-to, los een probleem op in 15 seconden, of maak een leuke unboxing van één van je producten.

Denk er altijd aan dat de kijker echt iets moet hebben aan je video: laat het een ander gezicht van je bedrijf zien? Lost het een probleem of vraag van je kijker op? Of geeft de video meer inzicht in één van je producten of services?

Wees inspirerend

Deze vijf tips kunnen je helpen meer interactie te krijgen en meer volgers op Instagram. Het Instagram-account van Frankwatching is mede door deze tips in de afgelopen maanden behoorlijk gegroeid.

Maar het beste advies wat we je kunnen geven: wees inspirerend. Maak content dat leuk is om te volgen en te delen. Dit is echt iets wat bij de Instagram cultuur hoort. Wees inspirerend, creatief, en dus leuk om te volgen. Dan krijg je er vanzelf meer volgers bij!

Blijf op de hoogte van Frankwatching video’s!

Vergeet je niet te abonneren op het Frankwatching YouTube-kanaal. Zo kun je de nieuwste video’s als eerste bekijken!