Infographic, Trends

27 opmerkelijke feiten en ontwikkelingen voor startups [infographic]

0

Startups zijn hot! Elk jaar komen er weer talloze nieuwe startersbedrijven bij van mensen die denken dat hun product een groot succes kan worden. In welke landen heerst de startup-geest het meest? Welke startups zijn booming en welke zijn zogeheten ‘eenhoorns’?

De meeste van deze mensen vind je in de Verenigde Staten; daar zijn in totaal al 4,8 miljoen startups te vinden! India staat met een totaal van 2 miljoen op de tweede plaats, maar ook landen als het Verenigd Koninkrijk, Indonesië en Brazilië bevatten een grote hoeveelheid startups. De meest gunstige plek om als starter te beginnen is en blijft Silicon Valley in Amerika. Hier bevinden zich tenslotte de meeste investeerders.

Succesvolle eenhoorns

Een ‘tech startup’ die het erg goed doet is MailChimp. Het is dan ook slechts een mum van tijd tot dit bedrijf zich een echte ‘eenhoorn’ mag noemen. Je bent pas een eenhoorn als je startup wordt geschat op een waarde van meer dan 1 miljard dollar! De meest succesvolle eenhoorn is Uber, een handige app van Amerikaanse afkomst. Met een totaal van $51 miljard staat deze boven startups als Xiaomi ($46 miljard) en Airbnb ($25,5 miljard). De geschatte waarde van alle eenhoorns bij elkaar is maar liefst $503 miljard en is daarmee in totaal meer waard dan Google met haar waarde van $451,4 miljard!

Overgenomen startups

Je kunt je wel voorstellen dat grote bedrijven er alles aan doen om deze succesvolle startersbedrijven over te nemen. Iedereen kan zich nog herinneren hoe Google, YouTube overkocht voor $1,6 miljard, en Microsoft heeft het bekende Skype overgekocht voor $8,5 miljard. De grootste overname blijft van Facebook, die WhatsApp opkocht voor een bedrag van $19 miljard!

Met sites als AngelList is het steeds makkelijker om in startups te investeren. De top-investeerder is Dave McClure met een totaal van 608 verschillende investeringen, maar ook namen als Scott en Cyan Banister, Jeremie Berrebi en Naval Ravikant zijn niet onbekend op deze site.

Het is in ieder geval zeker dat startups een grote invloed hebben op het dagelijks leven en dus ook op onze toekomst. Deze infographic laat op een overzichtelijke manier de 27 meest opvallende feiten zien over deze revolutionaire industrie!

Klik op de afbeelding om te vergroten.

Infographic_Startups_Dutch