Infographic, Trends

Bitcoin: de nieuwste ontwikkelingen [infographic]

0

Er zijn meerdere goede redenen om je aan te sluiten bij het alsmaar groeiende netwerk van Bitcoin-gebruikers. De waas van geheimzinnigheid waarin Bitcoin zich volgens sommigen hult, is er niet één van! Een sterk, groeiend marktaandeel, veiligheid, vernieuwing, moderniteit en ‘sex-appeal’ wel!

De infographic in dit artikel biedt een transparante kijk in de Bitcoinmarkt en laat zien dat Bitcoin:

1. In sneltreinvaart de markt verovert

Steeds meer landen, waaronder Nederland, ontvangen ‘Bitcoin venture capital investeringen’ en ook op de Bitcoin-wisselmarkten zit de groei in een stroomversnelling. De ‘KCoin‘ zag bijvoorbeeld een groei van 847 procent in het afgelopen jaar.

Er zijn meer dan 100.000 winkeliers die Bitcoin over de hele wereld accepteren, waaronder Microsoft, Monoprix en Expedia.

2. In een gezonde markt opereert

Naast 100.000 winkeliers, verspreid over de hele wereld, die Bitcoin accepteren over de hele wereld, kent Bitcoin gezonde concurrentie in de vorm van Altcoins.

Bitcoin heeft een dagelijkse transactiewaarde van 289 miljoen dollars, en stijgt daarbij uit boven Western Union.

3. Veilig en solide is

De Bitcoinmarkt komt voortdurend met nieuwe oplossingen om de veiligheid en het gebruiksgemak te garanderen. Verschillende Bitcoin-serviceproviders bieden de infrastructuur die nodig is om online betaalsystemen mogelijk te maken, het volatiliteitsrisico te verminderen en fraude, zoals CNP-fraude, tegen te gaan.

4. Jong, vernieuwend en sexy is

55 procent van de Bitcoin-gebruikers is tussen de 19 en 34 jaar oud. Bitcoin trekt een gevarieerd aanbod en unieke mix van industrieën aan, zoals naast de voedsel- en reissector ook jonge, moderne en vooruitstrevende industrieën zoals de videogames- en medische marihuana-industrie.

Bitcoin is bijzonder aantrekkelijk voor bedrijven in de e-commerce industrie. Bedrijven zoals Overstock, NewEgg en Tiger Direct gaan over op Bitcoin, aangezien het een levensvatbare, innoverende en ‘sexy’ oplossing is.

Er is een alternatief voor de roerige euro en stokoude andere wereldvaluta. Haar in een waas van mysterie gehulde oprichter is genomineerd voor de nobelprijs van de economie, en zij verovert in sneltreinvaart de markt met een uitmuntend aanpassingsvermogen aan de digitale financiële revolutie. Dat is Bitcoin.

Alles wat je als jong, modern en vernieuwend bedrijf moet weten vind je in deze infographic (klik op de infographic voor een vergroting).

Bitcoin-infographic_nieuws-en-trends-2016-drdiscount

* Betalingsdiens hoort natuurlijk betalingsdienst te zijn.

Afbeelding intro met dank aan Fotolia.