Contentstrategie: begin met een stethoscoop, geen verrekijker [IMT #10]

0

In de tiende Inbound Marketing Talks praten Tim en Paul met John Verhoeven. John helpt organisaties onder meer bij het ontwikkelen van een contentstrategie. Onderwerp van gesprek: wat kunnen contentmarketingprofessionals leren van het format van De Wereld Draait Door.

Het begint bij jezelf

“Om een goede contentstrategie te realiseren heb je een stethoscoop nodig en geen verrekijker.” Dat waren de eerste memorabele woorden van John op deze, verder toch relatief normale, donderdagavond in januari. Zorg dus dat je eerst weet vanuit welke overtuiging jou organisatie opereert. Waar sta je voor, wat zijn je kernwaarden, vanuit welke motivatie doe je wat je doet? Pas als je dat weet, kun je bepalen welke doelgroep daar het beste bij past. Als je probeert om dat om te draaien, zul je nooit content maken die authentiek is. En juist content die authentiek is, is de content waarmee je prospects aantrekt en klanten gelukkig maakt.

Bekijk Inbound Marketing Talks 10

Ben je op dit moment bezig met je contentstrategie of van plan meer met contentmarketing te doen? Dan geeft deze Blab je een prachtig startpunt. Kijken dus.

De Buyers journey

Content wordt steeds belangrijker om de juiste prospects aan te trekken en te converteren tot klant. De Buyers journey is daarbij een handig hulpmiddel. Het model helpt om te bepalen welke content de meeste kans heeft om aan te slaan bij je doelgroep in vier belangrijke fases. Die fases zijn:

  1. Bewust worden
  2. Overwegen
  3. Besluiten
  4. Starten

In het artikel, Buyers Journey, model voor betere marketing, vind je een handig stappenplan voor het ontwikkelen van de juiste content voor elk van die fases.

Over John Verhoeven

John Verhoeven was ruim 15 jaar hoofdredacteur van enkele publiekstijdschriften, waaronder SAFE (Robeco) en onzeWereld. Hij won de Mercur in de categorie “Beste reportage” – het equivalent van de Oscar, maar dan voor bladenmakers (*). Hij is oprichter/eigenaar van Inspiring Data, mediabureau voor infographics.

John geeft ook trainingen in het ontwikkelen van een contentstrategie voor Frankwatching. Het gemiddelde cijfer van de cursisten is een 10.