Infographic, Verdieping

SEO-checklist: zo maak je je site vindbaar [infographic]

0

Je kunt nog zo’n mooie website of webshop hebben, maar als niemand die kan vinden heb je er niet veel aan. Een goede positie in de zoekresultaten van Google en andere zoekmachines is een belangrijke marketingtechniek om bezoekers aan te trekken.
Maar hoe zorg je ervoor dat je goed vindbaar bent?

Een vraag die veel ondernemers stellen, misschien jij ook. Het is een logische vraag, want tegenwoordig oriënteren en kopen we steeds vaker online. Er zijn verschillende factoren van invloed bij zoekmachineoptimalisatie (SEO). Denk aan content, linkbuilding maar ook techniek. Soms zijn de kleinste aanpassingen op je site al van invloed op je ranking in de resultaten van Google. Bijvoorbeeld een titel van maximaal 55 karakters, afbeeldingen voorzien van een goede bestandsnaam en het toevoegen van social share-buttons, zodat lezers jouw content kunnen delen.

SEO-checklist

Het zijn misschien geen eye-openers voor jou, maar toch kan het geen kwaad om te controleren of je op de goede weg bent. De checklist van QuickSprout helpt je op weg. Wil je de volledige checklist bekijken? Scrol dan naar beneden om de infographic te bekijken.

seo-checklist zo maak je je site vindbaar infographic

Volg de hele serie Infographic Day. Ben je een liefhebber van infographics? Volg dan ook het Pinterestaccount van Frankwatching. Hier verzamelen we de beste infographics, screencasts en visuals over online en social.