E-commerce

10 redenen om vandaag nog te beginnen met Bing Ads

0

Nog steeds niet aan het adverteren op Bing Ads? Eigenlijk is er geen excuus om het niet te doen. Dankzij een eenvoudige AdWords-importfunctie kun je snel en eenvoudig beginnen met adverteren op het Bing-netwerk.

Momenteel heeft Bing (gecombineerd met Yahoo!) een bereik van 9 procent van alle zoekopdrachten in het Nederlands op desktop. Dit is tevens het percentage waarmee jij jouw omzet en leads kunt verhogen ten opzichte van je AdWords-inspanningen.

beginnen-met-bing-ads

Reden genoeg om te beginnen met adverteren op Bing, maar mocht je nog meer motivatie nodig hebben, lees dan dit:

1. Je kunt AdWords-campagnes importeren en activeren

Zoals eerder vermeld kun je heel snel en eenvoudig (met één druk op de knop) een AdWords-campagne importeren en activeren. Display remarketing-campagnes importeren heeft echter geen zin omdat Bing Ads niet de mogelijkheid biedt om dit te doen. Remarketing inzetten is alleen mogelijk via het Bing-zoeknetwerk, maar daar later meer over.
import-knop-adwords

2. Gebruik afbeelding-extensies om beter op te vallen

Ooit als bèta getest in Google, maar daar is het dan ook bijgebleven. In Bing Ads is het wel mogelijk om te adverteren met afbeelding-extensies. Hiermee kun je bijvoorbeeld je logo in de betaalde zoekresultaten laten verschijnen.
bing-ads-afbeelding-extensie

3. Minder concurrentie en daardoor doorgaans lagere CPC’s

Met Bing Ads heb je niet alleen een extra bereik en daardoor meer conversies, ze zijn doorgaans ook goedkoper.Volgens Wordstream die toegang heeft tot de data van veel adverteerders, is een klik op een Bing Ads advertentie gemiddeld 35 procent goedkoper dan een klik op een Google Adwords advertentie. Dit is eenvoudig te verklaren door het kleinere marktaandeel van Bing Ads en daardoor ook minder concurrentie in de veiling.

4. Je kunt remarketing for search gebruiken

Bing Ads staat niet stil. In het verleden was het niet mogelijk om remarketing in te zetten via Bing Ads. Remarketing via een display netwerk is nog steeds geen optie, maar via het Bing-zoeknetwerk is dit wel mogelijk. Haal dus het maximale uit je niet-geconverteerde gebruikers met remarketing for search (RSLA).

RSLA voor Bing Ads is niet heel anders dan RSLA voor AdWords. Zorg er wel voor dat je UET-tag goed staat en maak vervolgens je doelgroepen aan.Er zijn 4 stappen die je als adverteerder moet uitvoeren alvorens je kunt beginnen met remarketing:
4-stappen-voor-remarketing
Lees hier meer over het implementeren van remarketing voor Bing Ads.

5. Bing Ads is minder streng qua concurrentie

Hoewel er veel gelijkenissen zijn tussen AdWords en Bing Ads, werken de algoritmes niet op dezelfde manier. Een goed voorbeeld hiervan is adverteren op de merknamen van concurrenten. AdWords straft het inkopen op de namen van je concurrenten af met een lage quality score (lage relevantie). Dit leidt tot een hogere CPC en minder zichtbaarheid. Bing Ads denkt hier anders over en is minder streng. Dit kan de resultaten van je campagnes positief beïnvloeden, maar neemt niet weg dat concurrenten dezelfde strategie kunnen toepassen. Dit SEA-wapen is een tweesnijdend zwaard. Profiteer zolang het nog kan van deze hack. Het zal een een kwestie van tijd zijn voordat deze zal worden aangepakt.

6. Er is een offline editor beschikbaar voor Bing Ads

Je kunt nu ook voor Bing Ads gebruik maken van een offline tool om eenvoudig campagnes te kopiëren, te plakken en aan te passen. De editor lijkt trouwens verdacht veel op die van AdWords, wat het voor de gebruiker alleen maar eenvoudiger maakt. Momenteel is de offline editor alleen beschikbaar voor Windows, maar je kunt je wel inschrijven voor de Mac bèta-versie.

7. Makkelijk contact leggen

Dat Microsoft haar zoeknetwerk serieus neemt in de Benelux, wordt wel duidelijk doordat ze onder meer Nederlandstalig support aanbieden. Contact kan worden gelegd via je marketingbureau of via rechtstreekse benadering.

8. De mogelijke release van Bing Shopping

Bing Ads Shopping staat op de radar als nieuwe feature in Nederland. Google Shopping-campagnes converteren doorgaans heel goed. In andere landen om ons heen, zoals de UK, is het al mogelijk om Bing Shopping in te zetten. De releasedatum voor Bing Ads Shopping in Nederland is helaas nog onbekend, maar laat vast niet lang op zich wachten.

9. Bing Ads is op diverse apparaten de standaardzoekmachine

Bing Ads is onderdeel van Microsoft, één van de meest toonaangevende bedrijven in de wereld op het gebied van hardware en software. Niet te vergeten een organisatie met een vrijwel ongelimiteerd budget. De combinatie van deze factoren en de drang van Microsoft om Bing als zoekmachine overal te integreren, geeft reden te meer om deze partij serieus te nemen. Het bereik van Bing is divers. Zo is het de standaardzoekmachine van Facebook, diverse apparaten van Apple, Xbox-systemen en nog veel meer.
bedrijven-die-bing-gebruiken

10. De overname van LinkedIn door Microsoft

De toekomst van Bing Ads ziet er rooskleurig uit. De recente overname van LinkedIn door Microsoft doet menig marketinghart sneller kloppen. Hoewel er nog weinig bekend is over hoe de adverteermogelijkheden van LinkedIn geïntegreerd zullen worden in Bing Ads, zal dit waarschijnlijk wel komen. Als het zover is, wil je er ook klaar voor zijn.

Haal het maximale uit beide zoekmachines

Alle nieuwe features en optimalisaties zijn natuurlijk mooi meegenomen, maar feit blijft wel dat je niet 50 procent van je tijd zal besteden aan een online kanaal die maximaal +9% extra (marktaandeel Bing) rendement kan opleveren.

Het laaghangend fruit vind je in de AdWords-importknop (zie punt 1). Optimaliseer je campagnes in AdWords en zorg (zeker bij grote aanpassingen) dat je regelmatig je campagnes refresht in Bing Ads. Op die manier haal je het maximale uit beide zoekmachines.

Hoewel dit niet de ideale oplossing is, vanwege de extra mogelijkheden die Bing Ads biedt, heb je op deze manier wel extra bereik op een zoekmachine die doorgaans goedkoper is dan de marktleider.

Mocht Bing in de toekomst een groter marktaandeel realiseren, dan zal het zeker de moeite waard zijn om nog meer tijd en aandacht te besteden aan je Bing Ads campagnes.

Afbeelding intro met dank aan 123RF.com