Online marketing

Inhakers voor #Valentijnsdag: verdorde bloemen, daten in bed & Netflix-matches

0

Valentijnsdag! De dag dat postbodes extra veel brieven bezorgen, de dag dat jij eindelijk je geheime crush opbiecht, de dag dat je partner niet verrast hoeft te reageren op een bosje bloemen of een schone vloer! Maar bovenal de dag dat je als merk een uitgelezen kans hebt om je liefde te uiten naar je fans. Om ze eens iets extra’s te geven, gewoon omdat je van elkaar houdt. Toch?

Ondanks dat Valentijnsdag niet écht populair is in Nederland, speelt een aantal merken wel in op de liefde. De opvallendste inhakers heb ik hieronder op een rij gezet, te beginnen met een anti-Valentijnsactie.

Pleurop: verdorde bloemen

Waarom per se de liefde vieren tijdens Valentijnsdag als het ook andersom kan, moeten de bedenkers van Pleurop hebben gedacht. De dienst is er speciaal voor iedereen zonder een bloeiende relatie. Op 14 februari helpt Pleurop je met het uitmaken met je soon-to-be ex-geliefde.

Het is een actie tegen de commercie van Valentijnsdag: “De organisatie van Pleurop wil het uitmaken van relaties bevorderen en Valentijnsdag werkt dit juist tegen.”

Dit jaar is de dienst alleen beschikbaar in Amsterdam, maar wie weet bij succes volgend jaar ook in de rest van Nederland? Ik zie een samenwerking met Fleurop of Bloomon wel gebeuren. Die zullen toch ook met dode verdorde bloemen te maken hebben, goede manier om verspilling tegen te gaan!

Matt Sleeps: omgekeerd daten

De matrassenstartup Matt Sleeps staat bekend om ludieke acties. Na het grote succes van De Hangover Bar vorig jaar (wereldwijd meer dan 500 miljoen impressies) komt Matt deze V-day met nog een leuke actie: Bed Dates. Het is een speeddate-avond waarin 70 deelnemers hun date zullen beginnen met een goed gesprek in bed. Wanneer het klikt, dan verplaatsen de matches zich naar de bar om samen een cocktail te drinken.

Bed Dates vindt plaats in de Supperclub in Amsterdam, op donderdag 2 maart. Er liggen 35 Matt-matrassen te wachten op de deelnemers die op zoek zijn naar de liefde. Inschrijven is nog mogelijk.

Netflix: match of mismatch?

Is jouw vriend of vriendin wel écht de beste persoon om mee te Netflixen? Je komt er gemakkelijk achter met Netflix Match. Met deze app ontdek je hoeveel procent je matcht met je favoriete Netflix (and chill) partner. Je resultaat wordt geheel in stijl gepresenteerd aan de hand van matches (of mismatches) uit bekende Netflix-series. Extra leuk dat er een mogelijkheid is om van het resultaat een gifje te delen. Minder leuk dat het niet makkelijker is gemaakt om het resultaat te delen via WhatsApp, terwijl de app voor mobile gemaakt is. Hieronder mijn resultaat, tijd voor een Pleurop-bloemetje…

Tinder: #FundMyVday

Een merk als Tinder kan natuurlijk niet achterblijven op Valentijnsdag. Met #FundMyVday roept Tinder gebruikers op om hun meest ideale Valentijnsdag te beschrijven aan de hand van emoji’s. Vervolgens kiest Tinder er een aantal uit die ze werkelijk laten uitkomen. Rondom Valentijnsdag komen de filmpjes online, zoals de twee hieronder. In de video’s van de gekozen activiteit wordt alleen overduidelijk gebruik gemaakt van acteurs/modellen. Was natuurlijk vetter geweest wanneer ze lovers écht hadden verrast met hun perfecte Valentijnsdate in de vorm van een random act of kindness.

??? #FundMyVday

They wanted ???… and that’s exactly what they got. #FundMyVday

Geplaatst door Tinder op maandag 13 februari 2017

Accepteer cookies

???? #FundMyVday

They wanted ????… and that’s exactly what they got. #FundMyVday

Geplaatst door Tinder op maandag 13 februari 2017

Accepteer cookies

Burger King: Valentine’s cup

Burger King komt met een nieuwe beker: Valentine’s Cup. Wat is er zo speciaal aan deze beker, hoor ik je vragen? Nou er zit niet één maar TWEE gaten in voor je rietje! Mind blowing innovatie van de Burger King. Gelukkig presenteert het bedrijf het zelf ook met het nodige sarcasme door onderstaande epische blockbuster-achtige trailer. Dat maakt het dan wel weer erg sympathiek.

Accepteer cookies

Google: vragenuur met Cupido

Google organiseerde een live vragenuur met Cupido waarin je kaarten kon winnen voor de Chromecast movie night.

Accepteer cookies

Boursin: culinaire inspiratie

Boursin wil je op Instagram inspireren met lekkere Valentijnshapjes zoals: ‘Witlove kuipjes’, ‘Mon cheri tomaatjes’ en ‘A toast of love’.

Wie mist er?

Maar toch missen er ook merken in deze lijst. Ik had wel iets speciaals verwacht van merken als Durex, Bloomon, Fleurop en Happn. Door merken wordt natuurlijk zuiniger omgegaan met op welke moment er ‘ingehaakt’ wordt, omdat er vaak een overdaad aan acties zijn. Je moet dan ook van écht goeden huize komen wil je opvallen tijdens zo’n dag. Maar is dat nou zo slecht? Als dat de creativiteit van de campagne beïnvloedt, zeker niet. Kwaliteit in plaats van kwantiteit.

Concluderend: er wordt niet erg groot uitgepakt deze Valentijnsdag. Zijn we het stiekem allemaal een beetje eens met mensen van Pleurop en is Valentijnsdag maar een commercieel gedoe?

Afbeelding intro met dank aan Unsplash/Clem Onojeghuo.