Customer experience

7 redenen waarom je nú voor een mobielvriendelijke site moet gaan

0

Het internetverkeer via mobiele telefoons speelt een prominente rol in ons dagelijks leven. Tachtig procent van de internetgebruikers heeft een smartphone en wereldwijd gebruiken 1,2 miljard mensen hun telefoon voor internet. Als ondernemer is het van belang om te zorgen dat jouw website mobielvriendelijk is.

Steeds meer verkeer via mobiel

De onderstaande infographic van Harris Myers geeft je zeven redenen waarom een mobielvriendelijke website cruciaal is. De eerdergenoemde cijfers tonen aan dat veel mensen hun smartphone gebruiken voor internet. Producten of diensten worden niet alleen via een desktop of laptop gekocht. Online shopping gebeurt steeds vaker op een smartphone.

Hoger in zoekmachineresultaten

Daarnaast is een mobielvriendelijke website van belang om goed te scoren in de zoekmachineresultaten. In 2015 heeft Google een update verricht waardoor websites die mobielvriendelijk zijn hoger scoren in de zoekresultaten. Volgens Google is een site die niet mobielvriendelijk is een frustratie voor mobiele gebruikers.

Goede gebruikerservaring

Dit sluit aan op de derde reden die de makers van de onderstaande visual noemen: user experience, oftewel gebruikerservaring. Als een bezoeker op jouw site niet eenvoudig informatie kan vinden of makkelijk een bestelling kan plaatsen, scoor je geen punten. Gebruikers raken gefrustreerd en krijgen geen positief gevoel over jouw site. Dat soort momenten blijven ze bij. In het ergste geval keren deze consumenten niet meer terug. Ze gaan op zoek naar een alternatief.

Wil je meer weten over het belang van een mobielvriendelijke website? Scrol dan naar beneden om de alle 7 redenen te bekijken. Klik op de afbeelding voor een groter exemplaar.

Volg de hele serie Infographic Day. Ben je een liefhebber van infographics? Volg dan ook het Pinterest-account van Frankwatching. Hier worden de beste infographics, screencasts en visuals over online en social geplaatst.