Online advertising

5-stappenplan voor je eerste Facebook-advertentie [infographic]

0

Dat Facebook veel mogelijkheden voor ondernemers en marketeers biedt, is geen nieuws meer. Met maandelijks meer dan 1,8 miljard gebruikers is adverteren op dit platform voor organisaties een interessant middel om de aandacht te trekken van hun doelgroep of juiste nieuwe klanten te bereiken.

Voordelen van Facebook-adverteren

Adverteren op Facebook kan op verschillende manieren, zoals standaardadvertenties en het promoten van je berichten, en biedt verschillende voordelen. De onderstaande visual haalt een onderzoek van eMarketer aan, waarin 95 procent van de ondervraagde marketeers aangeeft met Facebook het beste resultaat te bereiken. Op Facebook kun je concreet adverteren, door je doelgroep specifiek te maken op basis van leeftijd, locatie, gedragspatronen en andere informatie. Ook heb je de uitgaven van je advertentie zelf in de hand: je stelt een budget vast per dag of voor een bepaalde periode.

Aan de slag

De onderstaande infographic van Headway Capital is een gids om aan de slag te gaan met adverteren op Facebook. Aan de hand van een 5-stappenplan zet je Facebookadvertenties op. Voordat je een advertentie aanmaakt, dien je voor jezelf concreet te maken welke resultaten je graag wil realiseren, wie je wil bereiken en wat je budget voor je advertentie is. Als je dit helder hebt, kun je aan de slag met het opzetten van de advertentie.

Wil je meer weten over adverteren op Facebook of zelf aan de slag gaan? Scrol dan naar beneden om de infographic te bekijken. Klik op de afbeelding voor een groter exemplaar.

Volg de hele serie Infographic Day. Ben je een liefhebber van infographics? Volg dan ook het Pinterest-account van Frankwatching. Hier worden de beste infographics, screencasts en visuals over online en social geplaatst.