Trends

Top 10: LinkedIn-headers, online verleidingen & de kracht van microcopy

0

Gebruik je ‘je’ of ‘u’ op je website en voor alle communicatie-uitingen? En wanneer is wat gewenst? Het is een vraag die veel organisaties bezighoudt. Niet voor niets is het artikel dat hier antwoord op geeft het best gelezen artikel van de maand april! In april las je ook meer over zakelijk WhatsApp. Wat mag wel en wat mag niet? Hieronder vind je de top 10 van de maand april met de best gelezen artikelen.

1. Mag ik ‘je’ zeggen? IKEA doet het wel, Nespresso niet [4-stappenplan]

Albert Heijn doet het, KPN doet het, HEMA doet het en SNS Bank doet het. Maar Nespresso doet het niet, de Nederlandse Spoorwegen doen het ook niet en ING Bank doet het soms: ‘je’ en ‘jij’ zeggen op de website. Waarom doen zij dit wel of niet? En welke aanspreekvorm kun jij het beste aanhouden binnen je communicatie-uitingen? Charlotte Snel geeft in dit artikel antwoord op deze hamvraag.

2. Hoe ons internet kan leiden tot verkeerde verleidingen

”Zie het internet als een geloof dat wij in ons volle verstand geschapen hebben naar ons beeld. Met alle verworvenheden en verdorvenheden in het bereik van onze vingertoppen.” Kan het internet ons verleiden tot verkeerde verleidingen? Columnist Joost Steins Bisschop legt uit hoe twee gevallen van verslavingen te maken hebben met internet.

3. Zakelijk WhatsApp: zo voorkom je een brief van de advocaat

Vanuit het zakelijke aspect werd steeds helderder dat WhatsApp een blijvertje is. Voor klanten is het namelijk gemakkelijk en laagdrempelig om contact op te nemen. Maar wanneer mag je WhatsApp wel en niet inzetten voor jouw organisatie? Edvin Oklopcic kreeg van WhatsApp een cease- and desist-brief op de deurmat. Hij werd gesommeerd per direct te stoppen met het aanbieden van WhatsApp-service. Hoe kun jij zo’n brief voorkomen?

4. De kracht van microcopy: hoe je met 1 zin je conversie verhoogt

Microcopy kan je conversie maken of kraken. Je kunt nog zo’n goede website hebben, Joyce Hardholt betwijfelt of deze wel maximaal rendeert zonder slimme microcopy. In dit artikel legt ze uit hoe je je conversie kunt verhogen met slechts één zinnetje, en hoe je dit inzet.

copywriter

5. Waarom je de nieuwe LinkedIn-header niet mag vergeten [3 tips]

Iedereen kan een achtergrondafbeelding toevoegen op LinkedIn. Dat kan voor je persoonlijke profiel, maar ook voor je company page. Heb je nog niets gedaan met dit onderdeel? Dan mis je een kans om een goede eerste online indruk te maken! Judith Eversijk en Sebastiaan Nagel geven in dit artikel 3 handige tips om optimaal gebruik te maken van de LinkedIn-header.

6. Met deze socialmedia-factsheet weet je waar jouw doelgroep is [infographic]

Wereldwijd zijn er 2,8 miljard actieve socialmedia-gebruikers, een stijging van 22 procent in een jaar tijd. En met zoveel gebruikers, is het goed om te weten welke gebruikers je waar kunt vinden op social media. In deze handige infographic vind je meer over het gebruik van social media voor specifieke doelgroepen.

social media smartphone infographic

7. 5-stappenplan voor je eerste Facebook-advertentie [infographic]

Adverteren op Facebook kan op verschillende manieren, zoals standaardadvertenties en het promoten van je berichten. Wil je zelf ook aan de slag met Facebook-advertenties, maar weet je nog niet zo goed waar te beginnen? Deze infographic helpt je op weg aan de hand van vijf stappen, zodat je zelf ook aan de slag kunt.

8. Waarom de extreme faal van United Airlines wijst op een groter probleem

Iedereen in deze wereld weet inmiddels toch wel dat geen brief aan ‘al het personeel’ alleen gelezen zal worden door ‘al het personeel’? Joost Steins Bisschop heeft het in zijn column over de brief die Oscar Munoz schreef aan zijn team nadat een filmpje over de uitzetting van een passagier viraal het net was opgegaan. Waarom is de faal van United Airlines een aanwijzing voor een groter probleem?

9. Merkstrategie: negeer het imago & zet samen je identiteit centraal

Hoe maak je als professional het onderscheid tussen een oprechte overtuiging en greenwashing? Hoe krijg je opdrachtgevers mee in het onderscheid tussen een merkuitdaging en een identiteitsvraagstuk? Stephan Ummelen heeft daar een handig model voor bedacht. Zo kun jij ook werken aan een overtuigend merk!

10. Facebook: dit zijn de juiste formaten voor al je visuals [infographic]

Facebook heeft veel verschillende mogelijkheden en visuele content speelt hierbij een grote rol. Maar welke afmetingen moet je nu gebruiken op Facebook? Met de steeds wisselende afmetingen is het lastig om dit te Googelen. Als je even niet oplet, heb je zomaar een afbeelding in het ‘oude’ formaat. Gelukkig is er een handige infographic die je alle afmetingen laat zien voor je Facebook-visuals. Je vindt ‘m in dit laatste artikel van de top 10.

Facebook infographic header

Zo dat was ‘m weer voor de maand april! Benieuwd naar de best gelezen artikelen van maart? Hier vind je de top 10 van maart.