Social media

Dit gebeurt er elke 60 seconden online in 2017 [infographic]

0

Het internet heeft een belangrijke plek in ons leven, zowel privé als zakelijk. We zijn 24 uur per dag en zeven dagen per week online. Regelmatig sta ik in de serie Infographic Day stil bij het gebruik van de verschillende websites en platformen. Want wat gebeurt er online? En hoeveel?

Domo bracht onlangs de vijfde editie uit van ‘Data never sleeps’. In deze infographic laten ze zien wat er online in 1 minuut gebeurt. En dat is veel. Wereldwijd is de internetpopulatie gestegen. In een jaar tijd met 7,5 procent, dat uitkomt op 3,7 miljard mensen. En we zijn ontzettend actief.

3,6 miljoen zoekopdrachten en 4,1 miljoen video’s

In 1 minuut verwerkt Google ruim 3,6 miljoen zoekopdrachten. Op Twitter worden er 456.000 tweets gepubliceerd. Op Instagram worden 46.740 foto’s geplaatst. In 60 seconden worden op YouTube ruim 4,1 miljoen video’s bekeken en maken 120 professionals een LinkedIn-profiel aan. Via Skype nemen 154.200 gebruikers contact op met hun familieleden, vrienden of klanten en voegt Spotify 13 liedjes toe aan hun database.

Wil je weten wat er online nog meer gebeurt in 1 minuut? Bekijk dan de onderstaande infographic. Klik op de afbeelding voor een groter exemplaar.

Volg de hele serie Infographic Day. Ben je een liefhebber van infographics? Volg dan ook het Pinterest-account van Frankwatching. Hier worden de beste infographics, screencasts en visuals over online en social geplaatst.