E-commerce

Top 10 beste modules voor Magento 2-webshops

0

Inmiddels is Magento 2 alweer twee jaar uit. Afgelopen jaar zag je de markt rustig verschuiven van Magento 1 naar Magento 2. Dit geldt ook voor de module-ontwikkelaars. Voor mij een reden om een lijstje te maken met de 10 beste Magento 2-modules van dit moment.

Waarom zou je eigenlijk modules installeren in je Magento 2-omgeving? Om goed te functioneren, kan Magento niet zonder modules. Wil je retentie stimuleren van je webshopbezoekers of juist je boekhouding automatiseren? Het kan allemaal met diverse modules. Dat kan je vaak veel maatwerk (lees: geld) besparen. Welke modules zijn dan onmisbaar? Dit is volgens mij de top 10 Magento 2-modules, in willekeurige volgorde.

1. UB Mega Menu (UberTheme)

De noodzaak van een goed werkend en vooral overzichtelijk hoofdmenu voor een webshop is overduidelijk. Als je klant geen producten kan vinden, kan hij ook niets kopen. Met de module UB Mega Menu voor Magento 2 kun je flink uitpakken met je menu. Voor ons is deze module een must, omdat we op deze manier webshopbezoekers meer kunnen bieden dan alleen verwijzingen naar de categorieën. Denk aan verwijzingen naar de top 5 producten, naar subcategorieën of naar andere speciale deeplinks.

Handig voor:

 • Een betere navigatie
 • Een betere klantervaring
Top 10 Magento 2 modules: Mega Menu

Megamenu bij de webshop van Tuin en Water.

2. Improved Layered Navigation (Amasty)

Hoe beter een klant door je webshop kan navigeren, hoe sneller die klant bij het gewenste product uitkomt. En dus: een snellere conversie. Improved Layered Navigation is de Magento 2-module die navigeren door een webshop tot een peulenschil maakt. Dankzij de module kunnen webshopbezoekers filteren in de soms duizenden producten, bijvoorbeeld op merk, kleur of maat. En het produceert dan ook nog eens nette URL’s. Ideaal voor je SEO. Deze module mag niet ontbreken in de top 10. Let wel op dat je niet té veel filters weergeeft, dat werkt weer averechts. Niemand wil immers keuzestress.

Handig voor:

 • Een nóg betere navigatie
 • Een nóg betere klantervaring
Top 10 Magento 2 modules: Improved layered navigation

De Layered Navigation aan de linkerkant zorgt voor een handige filter.

3. Product Labels (Amasty)

In een aanbod van wel duizend producten is het belangrijk om nuances aan te brengen. Bijvoorbeeld als een product in de aanbieding is of als er nog maar enkele producten op voorraad zijn. Product Labels geeft je de mogelijkheid om producten eruit te laten springen. Met deze module kun je labels aanmaken (automatisch gegeneerde en zelfgemaakte) om aandacht te geven aan producten naar keuze.

Handig voor:

 • Het stimuleren van verkoop
 • Een betere klantervaring
Top 10 Magento 2 modules: Amasty product labels

Met product labels zorg je er onder andere voor dat een product beter opvalt binnen je catalogus.

4. Advanced SEO Suite (Mirasvit)

Eigenlijk kan een webshop niet zonder deze Magento 2-module. Advanced SEO Suite geeft je alle tools om je shop volledig te optimaliseren voor zoekmachines. Heb je 404’s? Dan kun je met de module redirects aanmaken. Ook kun je dynamische sitemaps realiseren en templates voor bijvoorbeeld productpagina’s waarbij je via variabelen automatisch tekst kunt inladen. De optie Autolinks is ook erg handig: hiermee kun je zelfgekozen woorden in een handomdraai veranderen in een link. Wil je met je webshop goed scoren in Google? Dan kun je eigenlijk niet zonder deze module.

Handig voor:

 • Een betere organische positie in zoekmachine
 • Bespaar tijd met Templates en Autolinks
Top 10 Magento 2 modules: Advanced seo suite mirasvit

Bespaar een hoop werk door te werken met templates voor categorieën of productpagina’s.

5. Page Cache Warmer (Mirasvit)

Geen enkele klant wil lang wachten voordat hij een product kan kopen. Het is dus van levensbelang dat jouw webshop een snelle laadtijd heeft. En daar helpt deze Page Cache Warmer je bij. In de backend brengt deze module in kaart welke pagina’s veel worden bezocht en zorgt ervoor dat ze ‘opgewarmd’ zijn (oftewel: al bezocht zijn en dus in de cache belanden).

Handig voor:

 • Een supersnelle webshop
 • Een beter score in Google (dankzij de optimale laadtijd)
Top 10 Magento 2 modules: Page cache warmer

Page Cache Warmer.

6. Shipping Table Rates (Amasty)

Verkoop je producten met bijvoorbeeld een afwijkende lengte of een hoog gewicht? Dan is het handig om aparte verzendmogelijkheden (en bijbehorende tarieven) te kunnen presenteren. Daar bestaat de module Shipping Table Rates voor. Je kunt hiermee per attribuut een ander verzendtarief instellen. Dat kan per product of per productgroep. Zo creëer je niet alleen duidelijkheid voor je klant, maar ook voor jezelf als webshopeigenaar.

Handig voor:

 • Het besparen van kosten op je verzendingen
 • Meer duidelijkheid naar je klant 

7. Advanced Reports (Mirasvit)

Om je webshop echt succesvol te maken, is één factor uitermate belangrijk: weten wat je shop doet. Welke producten worden het meest verkocht? Op welke uren van de dag wordt het meeste gekocht? De module Advanced Reports for Magento 2 maakt al je data inzichtelijk. In de backend kun je alle mogelijke rapporten opvragen. Deze rapporten worden gepresenteerd in zowel een grafiek als een kolommenoverzicht. Zo ga je van handelen op onderbuikgevoel naar doordacht actie ondernemen om je webshop nóg beter te maken!

Handig voor:

 • Het analyseren van de prestaties van je webshop
 • Het optimaliseren van je webshop

Advanced Reports Magento 2

 

8. Reward Points + Referral program (Mirasvit)

Trouwe klanten verdienen een beloning! Met deze module zet je een spaarprogramma voor klanten op. Bij elke aankoop kunnen je klanten vervolgens punten sparen die ze bij een volgende aankoop kunnen inleveren voor korting. Je kunt verschillende regels instellen waarbij klanten punten kunnen ontvangen. Bijvoorbeeld als ze een account aanmaken, als ze een product reviewen of als ze jarig zijn. Dit is een perfecte manier om meer binding met je klanten te krijgen. Klanten kunnen daarnaast weer andere klanten uitnodigen en hier weer punten voor krijgen.

Handig voor:

 • Het realiseren van herhaalaankopen
 • Beschikbaar maken van affilates
Top 10 Magento 2 modules: Spaarprogramma

Verhoog je herhaalaankopen met spaarpunten.

9. Advanced Product Feeds (Mirasvit)

Dit is dé module als je gemakkelijk aan de slag wil met bijvoorbeeld adverteren in de market places of shopping feeds. De module Advanced Product Feeds geeft je in een paar klikken een productfeed naar keuze. Je kunt er vervolgens meteen mee gaan adverteren! Je kunt kiezen uit ruim 50 vooraf ingestelde configuraties, maar zelf een feed in elkaar draaien is natuurlijk ook een optie. Daarnaast goed om te weten: je kunt de prestaties van elke feed tracken in deze module, dit geeft snel een overzicht. De module werkt ook met dynamische velden, attributen en category mapping.

Handig voor:

 • De snelle realisatie van feeds in Google Shopping of andere market places
 • Maak eigen templates op basis
Top 10 Magento 2 modules: Mirasvit Product Feeds

Wees goed zichtbaar in Google Shopping of andere market places.

Top 10 Magento 2 modules: shopping feeds mirasvit

Handig overzicht van de prestaties van je lopende feeds.

10. MailChimp for Magento 2 (Orange Utang)

Stel, je hebt een module die je data uit Magento 2 naadloos en realtime koppelt aan MailChimp. Zo kun je je automation mails perfect inrichten. Een verjaardagsmail met een vrolijke felicitatie? Een klant wakker schudden omdat er nog artikelen in zijn winkelwagen zitten? Of automatisch een mail versturen met een bedankje als een klant boven een bepaald bedrag bestelt? Dat is geen probleem met MailChimp for Magento 2 van Orange Utang. De module is momenteel nog een bètaversie.

Handig voor:

 • E-Commerce data in MailChimp
 • Het creëren van meer klantenbinding
 • Het stimuleren van verkopen
Top 10 Magento 2 modules: mailchimp for magento 2

Op basis van je e-commerce data slimme automation e-mails instellen.

Welke module hoort volgens jou in de top 10?

Natuurlijk zijn er nog veel andere modules voor Magento 2. Welke modules voor Magento 2 gebruik jij en welke zouden volgens jou in de top 10 moeten horen? En wat zijn je ervaringen ermee? Laat je verhaal achter in de reacties.