Content

Verschillende soorten infographics: tips en voorbeelden [infographic]

0

Infographics zijn populair geworden als middel om informatie visueel te presenteren. Wij deelden in deze Frankwatching-serie al verschillende infographics over social, marketing, web en design. De ene infographic kwalitatief sterker dan de ander. Want een goede infographic maken, daar komt nog best een hoop bij kijken.

Een infographic ontwikkelen is meer dan een mooi plaatje. Het is een vak apart. Een goede infographic biedt overzicht en duidelijkheid, is interessant voor de doelgroep en kent een mooie balans van kleuren, lettertypes en stijlen. Een goede infographic is vaak eenvoudig. Dát is de kracht van deze contentvorm. Mits je de infographic op de juiste manier inzet.

Verschillende infographics

Infographics hebben in de loop der jaren een flinke ontwikkeling meegemaakt. Vandaag de dag heb je ze in allerlei soorten en maten. Visme laat je zien welke dat zijn met behulp van – hoe kan het ook anders – een infographic. Zo heb je micro-infographics: kleine video’s of gifjes die eenvoudig online te delen zijn. Daarnaast bestaan er interactieve infographics, waar de kijker op kan klikken om informatie zichtbaar te maken. Er zijn geanimeerde infographics waarin elementen bewegen, alsof je een video afspeelt. En ook zijn er infographics in de vorm van een website of infographics met data die op het moment van het bekijken worden bijgewerkt naar de actuele stand van zaken.

Wil je meer soorten infographics bekijken? Scrol dan naar beneden en bekijk ze in de visual. Interactieve versie zien? Klik dan op de afbeelding.

Infographic over infographicsVolg de hele serie Infographic Day. Ben je een liefhebber van infographics? Volg dan ook het Pinterestaccount van Frankwatching. Hier verzamelen we de beste infographics, screencasts en visuals over online en social.