Contentmarketing

Adverteren met influencer content: the next step

0

Het is een trend die dit jaar vaker voorbij gaat komen: adverteren met content van influencers. Het daadwerkelijke bereik van influencers ligt de laatste tijd onder de loep. En het vergroten van dit bereik wordt dus steeds interessanter. Merken en mediabureaus kunnen ervoor kiezen om influencer content betaald te pushen via het kanaal van de influencer of om ermee te adverteren op eigen kanalen. Wat is precies het verschil, en wat zijn de voor- en nadelen? Ik zocht het voor je uit.

Contentcreatie voor advertising

Allereerst is er daar de “oude” manier van advertising met influencer content: het gebruiken van de content van influencers als visuals voor online advertenties. Influencer content is – zoals je kunt lezen in deze infographic – een stuk meer engaging en authentieker dan branded content. Het gebruik van content van influencers voor online advertising is dan ook een logische stap: men neme influencer content die goed werkt bij de doelgroep, en adverteert met deze content via het eigen kanaal. De doelgroep van de advertentie ziet de content bijvoorbeeld in een socialmedia-feed, klikt, en het doel is bereikt.

Bij deze vorm van online advertising is het belangrijk om er rekening mee te houden dat, als je de content voor commerciële doeleinden wil gebruiken, hier vaak een extra prijskaartje aan hangt. Wél ontvang je dan de originele beelden, en een licentie op de auteursrechten.

Advertising via het kanaal van de influencer

Zie daar: de trend waar ik het zojuist over had. Een stijgend aantal merken en adverteerders wil content betaald pushen via het kanaal van de influencer. Dit houdt in dat, als een influencer bijvoorbeeld 15K volgers heeft, en een post 3500 impressies heeft, de content opnieuw wordt gepusht. Hierdoor komt de content terecht bij een groter aantal van de volgers van de influencer, én bij gebruikers die de influencer helemaal niet volgen. Je kunt hiermee de resultaten van je post dus tweeledig verbeteren.

What’s in it for the influencers? Hun content komt bij meer personen terecht, waaronder veel mensen die hen nog niet volgen. Veel van deze gebruikers zijn relevant voor de influencers, wat een hoop nieuwe volgers oplevert. En zeg eerlijk, welke influencer wil dat nou niet?

Voordelen

Allebei de technieken van online advertising met influencers zijn handig. De één is meer gericht op content en de ander meer op de influencer als publisher. Maar wat zijn nu concreet de voordelen? De 3 belangrijkste, in het kort:

1. Quality ads

Influencers maken mooie content, en voor goede advertenties heb je mooie content nodig. De content is van hoge kwaliteit, authentiek en raakt de juiste snaar bij de kijker. Precies wat je wil.

2. Organisch vs. paid

Vóór je kiest om content van influencers betaald te pushen, zie je al hoe de content organisch gepresteerd heeft. Dit is ideaal: je kunt kijken welke content van je influencers goed presteert, en ervoor kiezen om die betaald te pushen. Zo kun je je ads testen vóór je er iets aan besteedt. Growth hack!

3. Targeting

Als je bij de selectie van je influencer goed oplet op de doelgroep en content van de influencer, dan heb je al een hoop voorwerk gedaan. Heb je een influencer gevonden die goed bij je past? Dan kun je ervan uitgaan dat betaald content pushen via hun kanaal een hoop relevante volgers gaat bereiken.

Het enige nadeel is dat je niet precies weet welke gebruikers er buiten de followerbase van de influencer bereikt gaan worden. Je zult dus op de algoritmes van Instagram moeten vertrouwen dat zij overeenkomen met de volgers die je hebt getarget.

Laat influencer content voor je werken

De voordelen spreken voor zich, en de trend zal voorlopig nog wel even blijven aanzwellen. Content pushen via het kanaal van de influencer is slechts één van de vele toepassingen van influencer content. Weet jij een creatieve manier om content van influencers te laten werken voor jouw doeleinden? Ik ben benieuwd – en hoor het graag.