Social media

De basics van een LinkedIn Bedrijfspagina [infographic]

0

Heeft jouw organisatie een LinkedIn Bedrijfspagina? Wellicht dat je het antwoord niet weet of dat er ooit een pagina is aangemaakt maar nauwelijks is bijgehouden. Dat is zonde, want met een LinkedIn Bedrijfspagina geef je je bedrijf een gezicht, bereik je nieuwe klanten en bouw je je netwerk verder uit. De hoogste tijd voor een schoonmaak om je bedrijf op het platform (weer) goed op de kaart te krijgen!

4 basiselementen

De mogelijkheden van een bedrijfspagina op LinkedIn zijn de afgelopen jaren uitgebreid. Het platform ontwikkelde de onderstaande infographic, waarin ze vier basiselementen van een bedrijfspagina uitlichten: de pagina, het plaatsen van updates, showcases en analyses.

Stap 1 is zorgen dat je bedrijfspagina geüpdatet is met de juiste informatie. Voorzie je pagina van een uitnodigende banner, die bovenaan je pagina wordt getoond. Optimaliseer de pagina Informatie met de omschrijving en details van je bedrijf.

Plan regelmatig berichten die voor volgers interessant zijn om te lezen. Deze berichten komen op de homepage van je bedrijfspagina te staan.

Je bedrijfspagina kun je uitbreiden met showcases. Dit zijn aparte pagina’s van je producten, diensten, submerken of onderdelen van je bedrijf. Met deze pagina’s kun je deze onderdelen uitlichten.

Meten is weten. Om te kijken of je activiteiten op de pagina effect hebben, moet je je acties analyseren. LinkedIn houdt statistieken over de activiteiten van je bedrijfspagina bij en toont je onder andere de demografische gegevens en verkeersstatistieken.

Wil je alle details over de basiselementen van een LinkedIn Bedrijfspagina lezen? Scrol dan naar beneden om de infographic te bekijken. Klik op de afbeelding voor een groter exemplaar.

linkedin bedrijfspagina infographic

Volg de hele serie Infographic Day. Ben je een liefhebber van infographics? Volg dan ook het Pinterestaccount van Frankwatching. Hier verzamelen we de beste infographics, screencasts en visuals over online en social.