Social media

Geen likes meer op Instagram & andere Insta-updates

0

Instagram is bezig met een test: het verbergen van likes. Ook kun je nu quiz-stickers toevoegen, en wordt er in de VS geëxperimenteerd met donatie-stickers in Instagram Stories.

Bekijk alle updates in deze video:

Accepteer cookies

Horizontale video op IGTV

Tot voor kort was verticale video de enige manier om video’s te uploaden op Instagram TV, maar je kunt nu ook horizontale video’s plaatsen. Tap simpelweg bovenaan het upload-schermpje om het video-formaat te veranderen.

Quiz-stickers in Instagram Stories

En misschien heb je ze al voorbij zien komen: de nieuwe quiz-stickers in Instagram Stories. Stel je volgers een vraag. Als ze antwoorden kunnen ze meteen zien of ze het goed hadden.

Donatie-stickers in Instagram Stories

Nog een story-update: non-profits kunnen nu donatie-stickers toevoegen in stories. Instagram heeft deze optie momenteel alleen uitgerold in de Verenigde Staten. Hopelijk is het ook snel toegankelijk in Nederland.

Verbergen van likes

En dan tot slot: Instagram is aan het testen met het verbergen van likes. Instagram noemt deze ook wel vanity metrics. De likes zijn dan niet zichtbaar voor volgers, alleen voor degene die gepost heeft. Zo is de focus van de lezer of kijker echt op de content, in plaats van op de likes.

Wat vind jij, is dit een goede move van Instagram? Laat een reactie achter. Ik zie je in de volgende video!