Content

Handige tools om zelf gifjes te maken

0

Met een simpel gifje kun je snel data, vergelijkingen of hoeveelheden visualiseren. Handig voor in een presentatie, video of in de e-mailhandtekening. Bij deze een aantal handige, laagdrempelige tools om zelf gifjes te maken!

Accepteer cookies

Data GIF maker

Data GIF maker is een superhandige tool om vergelijkingen te visualiseren. Er zijn niet veel opties, maar de opties die er zijn zien er visueel aantrekkelijk uit. Bovendien is deze tool ontzettend makkelijk in gebruik. Kies een vorm, typ de nummers en tekst in, verander eventueel de kleurtjes, en je gifje is klaar om gedownload te worden. Handig voor in presentaties of in een video!

Canva for work

Ook erg nuttig voor informatieve gifjes is Canva for work. Zet hier je eigen tekst, vormen of logo in en Canva animeert het heel simpel voor je. Je moet wel de betaalde versie van Canva hebben om deze optie te kunnen gebruiken.

GIPHY

Daarnaast is er natuurlijk het welbekende GIPHY. Hier kun je kiezen uit duizenden gifjes om te downloaden, maar je kunt ook zelf je eigen gifje maken van foto’s of een video. Je kunt bijvoorbeeld je logo laten ‘animeren’ of laat collega’s met bedrijfs-props of het logo een gifje maken. Dit kan erg leuk zijn voor bijvoorbeeld de e-mailhandtekening.

Gif Me!

Tot slot, een app voor mobiele apparaten: Gif Me! is een fijne, laagdrempelige app om snel een gifje te maken en te delen, gewoon op je smartphone. Je kunt video’s importeren of een aantal foto’s achter elkaar zetten. Verkrijgbaar op Apple en Android.

Maak jij wel eens een gifje? En hoe zet je die zakelijk in? Ik ben benieuwd naar jouw favoriete tool.

Laat een reactie achter! En tot ziens in de volgende video!