Content

10x populair: socialmedia-trends, kantoorhonden & UX bij bol.com

0

Gaan we in 2020 massaal op TikTok? Steken bedrijven volgend jaar meer energie in het maken van creatieve stories? En zien we binnenkort meer honden in onze kantoren? Dit, en meer, ontdek je in de best gelezen artikelen van de maand oktober.

1. 9 socialmedia-trends die 2020 gaan domineren

Wordt TikTok de grote uitdager van Facebook? En hoe staat het ervoor met stories? Sjef Kerkhofs schrijft voor de vierde keer op rij over de socialmedia-trends. Welke trends herken jij? En welke ontwikkelingen ga je zelf in de gaten houden?

In een reactie wordt aangegeven dat we Pinterest zeker niet moeten vergeten. Met een quote van Ben Silbermann: “If Facebook is selling the past and Twitter the present, Pinterest is offering the future. And the future is where marketers want to live.”

socialmedia-trends

2. Waarom elk bedrijf een kantoorhond moet overwegen

De kantoorhond zorgt voor een enorme impuls aan positiviteit én brengt ook marketing- en brandingkansen met zich mee. Maar de meningen van de lezers zijn verdeeld: de een is groot fan, de ander heeft de viervoeters liever helemaal niet in de buurt.

3. Betere teksten schrijven? Gebruik het DISC-model

Ieder mens is anders en heeft een eigen communicatiestijl. Een manier om erachter te komen wie welke stijl heeft, is met het DISC-model. Maar wist je dat je dit model ook kunt gebruiken voor je teksten?

4. SEO: 127% groei van organisch zoekverkeer in 14 dagen? Het kan!

Heb je een artikel geschreven dat SEO-technisch uiteindelijk tegenviel? De auteurs van dit artikel maakten dat ook mee. Maar door een nieuwe invalshoek steeg het organisch zoekverkeer naar de pagina met 127%.

seo rankings

5. Zelfs bol.com kan beter: 5 UX-obstakels en pluspunten

Met user testing ontdekten Marten Kracht en zijn collega een aantal imperfecties op de website van bol.com. Om welke user experience-obstakels gaat het en wat kun je hiervan leren?

website bol.com

6. Hoe introduceer je een contentkalender in je organisatie? [download het template]

Met veel mensen tegelijkertijd aan je content(strategie) werken? Dat wordt onoverzichtelijk. Contentstrateeg John Verhoeven adviseert én deelt een gratis template voor een contentkalender.

Q and A contentkalender

7. Wat je voor 2020 moet weten over data-driven marketing [4 trends]

Customer Data Platforms en datavisualisatie. Het zijn enkele van de trends rondom data-driven marketing die je als marketeer en CMO in 2020 zeker op de agenda moet hebben staan.

trends data 2020

8. Threads: de nieuwe messaging-app van Instagram

Instagram lanceert een nieuwe app: Threads. Speciaal ontwikkeld voor het gemakkelijk onder- en bijhouden van je beste vrienden.

Threads-instagram

9. Weg met het beoordelingsgesprek, richt je op intrinsieke motivatie

Als werknemers hun motivatie uit zichzelf halen – in plaats van externe prikkels zoals (financiële) straffen of beloningen – zijn ze gelukkiger, productiever én hebben ze minder sturing nodig. Stephan Ummelen stelt: schaf het beoordelingsgesprek (‘veroordelingsgesprek’) maar af!

intrinsieke motivatie

10. Til door SEA je SEO naar een hoger niveau (ja echt!)

Je vraagt je misschien weleens af: hoe haal je zoveel mogelijk bezoekers en conversies binnen tegen zo laag mogelijke kosten? Kies je voor de lange termijn en leg je de focus op SEO? Of wil je per direct resultaat zien en gaat het budget naar SEA? Als je zo denkt, denk je verkeerd.

SEA-SEO

Ben je benieuwd naar de populairste artikelen van andere maanden? Hier vind je alle Top 10-artikelen.