Online advertising

Facebook Shops: zo begin je [infographic]

0

Na Marketplace en product tagging heeft Facebook dit jaar een nieuwe optie gepresenteerd: Facebook Shops. Met deze functie kun je van jouw bedrijfspagina een webshop maken. Hoe werkt het? Wat zijn de mogelijkheden? En waarom zou je als ondernemer ermee starten? We zetten de antwoorden voor je op een rij.

Waarom Facebook Shops?

Facebook lanceerde dit voorjaar Facebook Shops (in het Nederlands bekend als Facebook Winkels) met het oog op de kleine en lokale ondernemer. Door de ontwikkelingen van het coronavirus waren veel fysieke winkeliers genoodzaakt hun deuren te sluiten. Om hen te helpen, biedt Facebook de mogelijkheid om met de tool hun producten te verkopen via Facebook en Instagram. Het is de moeite waard om je producten onder de aandacht te brengen van je doelgroep. Helemaal als je nog niet beschikt over een webshop en te weinig financiële middelen.

Aan de slag met het je webshop

Het aanmaken van Facebook Shops op jouw bedrijfspagina is niet moeilijk. Zeker als je al een catalogus op je pagina hebt aangemaakt. Je selecteert de producten uit je catalogus die je graag in je shop wil laten zien. De uitstraling kun je helemaal naar wens aanpassen, zodat het past bij jouw bedrijf.

Mocht dit iets te snel gaan voor je of ben je wellicht niet bekend met de catalogus op het platform? Dan is de onderstaande infographic van Headway Capital een handig naslagwerk voor je. Stap voor stap helpen zij je met het aanmaken van je webshop op je Facebookpagina, het ontwikkelen van je collectie en de look-and-feel aan te passen naar jouw wensen. Maar ook hoe je bestellingen kunt beheren en bepaalde producten kunt promoten met advertenties.

Benieuwd naar de mogelijkheden van Facebook Shops? Scrol dan naar beneden om alle stappen te bekijken. Klik op de afbeelding voor een groter exemplaar.

Facebook shops guid infographic, deel 1. Facebook Shops guide, deel 2.Volg de hele serie Infographic Day. Ben je een liefhebber van infographics? Volg dan ook het Pinterestaccount van Frankwatching. Hier verzamelen we de beste infographics en visuals over online en social media.