Social media

Dé socialmedia-checklist: taken & strategie [infographic]

0

Content creëren, reageren op berichten van volgers, monitoring…. Als marketeer, community manager, socialmedia-strateeg of welke functie dan ook, weet je dat bij het beheren van social media veel meer komt kijken dan alleen maar berichten plaatsen. Wellicht pak je veel taken automatisch op en sta je er niet echt bij stil. Maar als beginner kan alles bij elkaar overweldigend zijn en zie je soms door de bomen het bos niet meer. Wij helpen je op weg met deze handige checklist!

Handig geheugensteuntje

Een checklist met belangrijke taken op het gebied van social media op een rij. Ja, die bestaat! Semrush maakte het onderstaande visuele overzicht waarmee je inzicht krijgt in de belangrijkste taken op het gebied van social media. Het is een handig geheugensteuntje om je prioriteiten van socialmedia-taken vast te stellen.

Het overzicht is verdeeld in dagelijkse, wekelijkse, maandelijkse en driemaandelijkse taken zodat je een handige checklist hebt om je prioriteiten vast te stellen. Zeg maar dag tegen de stress en hallo naar overzicht!

Het lijstje is divers. Denk bijvoorbeeld aan:

  • het bijhouden van de contentkalender
  • het monitoren van berichten waar jouw bedrijf of merk in genoemd is
  • het volgen van je concurrenten en ontwikkelingen binnen je vakgebied.

Maar ook aan:

  • het formuleren van KPI’s
  • het volgen van de resultaten van (lopende) campagnes
  • het verzamelen van statistieken om te kijken hoe effectief je berichten zijn en om te kijken welk socialmedia-platform het beste werkt voor jouw organisatie

De makers van de checklist herinneren je er ook aan regelmatig met andere afdelingen te bespreken of er komende activiteiten, evenementen of ontwikkelingen zijn die interessant zijn om mee te nemen in het creëren van content. Of om naar je doelstellingen te kijken om te zien op welke vlakken je bij moet bijsturen of om doelen aan te passen.

De checklist voor je socialmedia-taken

Ben jij op zoek naar overzicht en hulp om structuur en rust te krijgen in je socialmedia-taken? Scrol dan naar beneden om de infographic te bekijken. Wil je een groter exemplaar bekijken? Klik dan op de afbeelding.

Social media checklist infographic

Volg de hele serie Infographic Day. Ben je een liefhebber van infographics? Volg dan ook het Pinterestaccount van Frankwatching. Hier verzamelen we de beste infographics en visuals over online en social media.