Schrijven

15 schrijftips van succesvolle auteurs [infographic]

0

Of het gaat om een rapport, jaarverslag, nieuwsbericht op je website of een socialmedia-update, je wil dat jouw tekst gelezen wordt door je doelgroep en de boodschap overbrengt die je voor ogen hebt. Ik deel 15 schrijftips van succesvolle auteurs waarmee jij je teksten nóg beter kunt maken.

De een krijgt een artikel zo uit zijn vingers, terwijl de ander uren moet zwoegen op zijn of haar tekst. Om te komen tot een goede, creatieve en effectieve tekst zul je veel vlieguren moeten maken en je doel voor ogen houden. Denk na voor wie je precies de tekst schrijft en wat je doel is. Een tekst voor op je website kan een heel ander doel hebben dan voor een mailing.

Terug naar de basis

Ivory Research verzamelde 15 belangrijke basislessen van succesvolle auteurs en gaf het visueel weer in de onderstaande infographic. Bij iedere schrijfles vind je tips die je kunt toepassen op jouw teksten. Je vindt in de visual schrijftips van onder andere Stephen King, John Grisham en Toni Morrisson. Handig voor zowel de beginnende als de gevorderde tekstschrijver. Denk aan het gebruik van actieve woorden, voorzichtig zijn met hyperbolen, waarbij je woorden gebruikt om extra nadruk te geven, en het juist gebruiken van paragrafen in je tekst.

En ben jij tijdens het schrijven alert voor wie je de tekst schrijft? Het kan voor jezelf duidelijk zijn wat je bedoelt, maar wellicht heeft de lezer meer uitleg nodig. Ga er dus niet meteen van uit dat je lezer begrijpt wat je bedoelt.

Het zijn wellicht ‘simpele’ zaken, maar met de schrijflessen van de onderstaande auteurs kun jij je teksten verbeteren en krachtiger maken. Benieuwd naar alle schrijflessen en bijbehorende tips? Scrol dan naar beneden om de infographic te bekijken. Klik op de afbeelding voor een groter exemplaar.

15 schrijftips van succesvolle auteurs

Volg de hele serie Infographic Day. Ben je een liefhebber van infographics? Volg dan ook het Pinterestaccount van Frankwatching. Hier verzamelen we de beste infographics, screencasts en visuals over online en social.