Social media

Groot bereik met content op LinkedIn: tips & tricks [infographic]

0

Als je berichten op social media plaatst, wil je dat jouw content bij zoveel mogelijk gebruikers onder de aandacht komt. Als je veel volgers of connecties hebt is het niet altijd zo dat je automatisch een groot bereik hebt. Social media zoals LinkedIn bepalen met een algoritme wie jouw content te zien krijgt. Toch zijn er een aantal zaken die ervoor kunnen zorgen dat jouw bericht op LinkedIn toch een groot bereik heeft.

Met meer dan 750 miljoen gebruikers wereldwijd is LinkedIn een van de populairste socialmediaplatformen op dit moment. Logisch dat veel bedrijven en professionals tijd in het platform steken om relaties te onderhouden en hun netwerk uit te breiden. Ze delen kennis en ontwikkelen content in de vorm van onder andere artikelen, video’s en (status)updates.

Welke content scoort goed?

Hoe zorg je ervoor dat jouw content een groot bereik krijgt? Wat zijn aandachtspunten? Wat kun je beter doen en wat juist niet? Dat onderzocht SocialInsider de afgelopen periode door meer dan 86.000 berichten van 883 LinkedInpagina’s te analyseren. De berichten waren zeer divers: van artikelen tot vacatures en van video’s tot berichten met een of meerdere afbeeldingen of pdf-bestanden.

Meer bereik met berichten zonder link

De belangrijkste conclusie is dat posts die geen link bevatten het beste scoren op het platform. Zo blijkt een bericht met een afbeelding zonder link 70 procent meer bereik te hebben dan een bericht met een afbeelding én een link.

Bereik op LinkedIn.

Links in reacties

Marketeers en socialmedia-beheerders zijn voortdurend aan het testen wat wel en niet werkt om een hoog bereik te krijgen, zoals een link plaatsen in de eerste reacties van het geplaatste bericht. Vaak levert dit succes op. Maar de analyse van SocialInsider laat zien dat het overgrote merendeel (99,8%) van de bedrijven waarvan de berichten zijn geanalyseerd vaak geen links plaatsen in de reacties. De onderzoekers verklaren dit doordat veel bedrijven een planningstool, zoals Hootsuite, gebruiken beperkte opties hebben om een link toe te voegen in de reacties.Usage of link in the first comment on LinkedIn posts.

Zorg voor beeld

Dat visuele content zorgt voor een hoger bereik is geen nieuws. Dat laat ook deze analyse zien. LinkedIn-berichten die een foto, een illustratie of een afbeelding bevatten leveren een hoger bereik op in vergelijking met een artikel of een update die alleen bestaat uit tekst.LinkedIn average engagement rate bij type of post.

De samenvatting van dit onderzoek heeft SocialInsider gebundeld en gevisualiseerd in de onderstaande infographic. Wil je de infographic met de resultaten van het onderzoek bekijken? Scrol dan naar beneden of klik op de afbeelding voor een groter exemplaar of bekijk de details op de website van SocialInsider.

Volg de hele serie Infographic Day. Ben je een liefhebber van infographics? Volg dan ook het Pinterest-account van Frankwatching. Hier verzamelen we de beste infographics, screencasts en visuals over online en social.