Social media

Reddit deelt nieuwe cijfers & kansen voor adverteerders [infographic]

0

Bij het verdelen van je advertentiebudget staat Reddit mogelijk niet bovenaan je prioriteitenlijstje. Grotere socialmediaplatformen als Facebook, Instagram, TikTok of YouTube ogen met hogere gebruikersaantallen interessanter. Toch laat Reddit met nieuwe cijfers en inzichten zien waarom adverteerders, met name die van mobiele providers, het platform toch zouden moeten overwegen.

Onlangs publiceerde Reddit een infographic met interessante cijfers over het gebruik van hun platform. Zo zijn er maar liefst 52 miljoen maandelijks actieve gebruikers met interesse in technologie. Daarnaast zijn er op Reddit ruim 7.400 subreddits waarin mobiele providers besproken worden.Reddit infographic

Het aantal gebruikers op Reddit daalt

52 miljoen maandelijkse gebruikers is veel, maar eind 2020 meldden ze nog 52 miljoen dagelijkse gebruikers. Volgens de laatste cijfers ligt in Nederland aantal Reddit-gebruikers op 353.000 per dag. Het lijkt er al met al op dat het platform flink inlevert op het aantal actieve gebruikers.

Wat Reddit naar eigen zeggen wel interessant maak voor adverteerders, is dat je hun specifieke doelgroep op geen enkel ander platform zal vinden. Bovendien is in een van de grafieken te zien hoe discussies oplaaien rondom lanceringen van Apple, Samsung en Google. Dat kunnen interessante momenten zijn om op in te spelen.

Reddit infographic deel 2

Dit is wel een Wij-van-WC-eendverhaal van Reddit. Maar het kan toch zeker interessant zijn om de mogelijkheden te onderzoeken en verder te kijken dan enkel de grote socialmedia-platformen.