Social media

Deel jouw terugblik op 2022 met Instagram Recap

0

Instagram heeft een nieuw Reels-sjabloon toegevoegd aan de app: de 2022 Recap. Hiermee kun je eenvoudig een leuke terugblik van het afgelopen jaar in elkaar knutselen. Deze optie is inmiddels wereldwijd uitgerold, dus iedereen kan er gebruik van maken. Maar wacht niet te lang, deze functie is maar enkele weken beschikbaar.

December is natuurlijk de tijd van de terug- en vooruitblikken. Hierin kon Instagram niet achterblijven. Met de nieuwe reeks sjablonen voor Reels, kun je een persoonlijke terugblik maken van je jaar. In deze sjablonen kun je foto’s, video’s en herinneringen uit 2022 toevoegen. Het interessante hieraan: de sjablonen zijn ingesproken door Bad Bunny, DJ Khaled, Stranger Things’ Priah Ferguson en Indiase rapper Badshah.

Hoe maak je een Instagram Recap?

Om een Instagram Recap te maken, moet je eerst weten waar je de verschillende sjablonen kunt vinden.

  1. Open de Instagram-app
  2. Klik onderaan je scherm, middenin, op het Reels-icoon
  3. Klik rechts bovenin je scherm op het camera-icoon
  4. Slide onderaan je scherm van ‘REEL’ naar ‘SJABLONEN’

Vanaf deze plek kun je de sjablonen bekijken door naar rechts te scrollen. Je vindt ze alle 4 naast elkaar (zie het middelste screenshot hieronder).

Instagram Recap 2022 screenshots.

Zoals je hierboven ziet, laat Instagram ook een melding zien op je home-scherm. Via die knop kom je direct op de juiste plek terecht.

De verschillende Recap-sjablonen

Er zijn 4 verschillende Recap-sjablonen, waarin de volgende tekst is ingesproken:

1. @BadBunnyPR

Recap: “I’ve said this before and I’ll say it again, we have to start worrying less, life goes by too fast, enjoy each moment. Just like this year, I’ll have it in my heart por siempre. I’m grateful for all the amazing moments I was able to enjoy and all the people who formed part of it. Instagram, we are ready for 2023!”

2. @DJKhaled

Recap: “We made it through another year with blessings and I’m grateful for everything! Don’t forget to celebrate the moments – between my album and all the beautiful places I went to, this year taught me time with family and friends is what matters. I’m looking forward to seeing how people use my Reels template to share their 2022 memories with the ones they love.”

3. @PriahFerguson

Recap: “This year was a ride! It came with highs and lows, but these special moments bring me joy. I’ve been looking back at the places I got to travel to, my birthday, my favorite looks, the epic premiere of Stranger Things, and tons of hilarious times with friends. My Reel shows some funny moments I haven’t shared on Instagram yet – I’m hyped to see people get creative and use my template to show off secret memories from their camera roll.”

4. @BadBoyShah

Recap: Zijn recap-tekst is helaas nergens uitgetypt te vinden. Ik heb zelf een poging gedaan, maar versta maar delen. Dus ik kom niet verder dan: “Hey 2022, just looking back at you. Yeah.” Daar moeten we het dan maar mee doen. Het is wel een lekkere beat!

En, ga jij er eentje maken? 👀 Check hier de Recap van Frankwatching.

Bron header-afbeelding: Diego Thomazini / Shutterstock.com