Marketing technology

De 50 meest bezochte websites wereldwijd [infographic]

0

Van webshops tot fora en van corporate websites tot blogs. Noem een onderwerp en je vindt er een website over. En zelfs meerdere. Maar welke websites zijn, anno 2023, het populairst? Welke platformen worden het meest bezocht wereldwijd? En zijn er verschillen tussen continenten?

Meer dan dertig jaar geleden kwam de eerste website online. Tim Berners-Lee, de bedenker en grondlegger van het wereldwijde web, lanceerde een pagina die vandaag de dag nog steeds te bezoeken is. Verwacht geen fancy design en de nieuwste technologie, maar een simpele pagina met uitleg wat het wereldwijde web precies is. Het was de start van het internet dat zich in de jaren die volgde in hoge snelheid ontwikkelde en anno 2023 miljarden websites telt.

Infographic

Visual Capitalist verzamelde gegevens en visualiseerde in de onderstaande infographic een overzicht van de 50 populairste websites wereldwijd. Bij iedere website zijn ook geografische cijfers opgenomen. Waarschijnlijk kun jij wel een aantal sites noemen die in de hoogste regionen van het lijstje staan, maar dat maakt de visual niet minder interessant.

Bovenaan het lijstje domineert de zoekmachine Google. Met bijna 6 miljard zoekopdrachten per minuut heeft de zoekmachine zijn positie voor het vinden van informatie online verstevigd. Op nummer 2 vinden we een andere website van het bedrijf van Google: YouTube. Google en YouTube hebben samen meer verkeer dan de 48 andere websites uit de top 50. De nummer 1 en 2 worden gevolgd door een aantal sociale netwerken: Facebook (3), Twitter (4) en Instagram (5).

Kijk je naar de verdeling van categorieën, dan zie je dat met name nieuws- en mediaontwikkelaars het populairst zijn op het wereldwijde web, met op de voet gevolgd door sociale netwerken. Onderaan bungelen de categorieën video games accessoires, e-mailprogramma’s, verkoopplatformen en woordenboeken & encyclopedieën.

Nieuwsgierig naar de volledige top 50 van de populairste websites wereldwijd? Scrol dan naar beneden om de infographic te bekijken. Klik op de afbeelding voor een groter exemplaar.

Afbeelding waarin grafisch is uitgebeeld welke websites populair zijn.

Ben je een liefhebber van infographics? Volg dan de hele serie Infographic Day. Hierin bespreekt Bianca van de Ketterij elke keer een relevante infographic.