Social media

Dit gebeurt er elke 60 seconden online in 2022 [infographic]

0

Een zoekopdracht invoeren, een like geven aan een Facebookbericht, de nieuwste afleveringen van je favoriete serie bingewatchen, een vakantiefoto op Instagram plaatsen, een mailtje sturen naar je klant, een appje sturen naar je collega… Vandaag de dag zijn we ontzettend druk met activiteiten die online plaatsenvinden. Of het nu gaat om social media, mail of surfen, we kunnen eigenlijk (bijna) niet meer zonder. Maar hoe actief zijn we eigenlijk online, wat gebeurt er elke 60 seconden?

Jaarlijks plaatsen we in deze periode van het jaar een terugkerende infographic van DOMO. Zij maken ieder jaar de balans op en verzamelen feiten en cijfers over het gebruik van internet, apps en andere online activiteiten waarbij ze de vraag stellen hoeveel data er online gegenereerd worden in 60 seconden. De resultaten hebben ze ook dit jaar weer gevisualiseerd in een infographic, zoals je hieronder kunt zien.

Verbazingwekkende cijfers

Ik blijf me nog steeds verbazen over hoeveel bezigheden er online plaatsvinden, laat staan in 1 minuut. Kijk eens op je horloge en volg 1 minuut van de wijzers, en dan daarna kijken naar de data uit de onderstaande visual. Gewoon bizar en om van te duizelen. Nieuw in deze versie (inmiddels nummer 10) is het gebruik van bekende (socialmedia)platformen in 2013 in vergelijking met dit jaar. Je ziet overal een grote stijging en bij e-mail een bescheiden stijging.

Maar terug naar de vraag wat ons bezighoudt in de online wereld, oftewel wat gebeurt er allemaal in 60 seconden? Er wordt onder andere zo’n 500 uur aan video geplaatst op YouTube en zo’n 11 miljoen uur gestreamd. Er worden meer dan 231 miljoen aan e-mails verstuurd en zo’n 16 miljoen tekstberichten. En op Facebook wordt 1,7 miljoen aan content gedeeld en op Snapchat zo’n 2,4 miljoen snaps verstuurd.

Ben je nieuwsgierig naar de andere feiten en cijfers? Wil je meer weten over hoe bedrijvig we zijn op het wereldwijde web? Scrol dan naar beneden om de infographic te bekijken. Klik op de afbeelding voor een groter exemplaar.

Infographic DOMO - wat gebeurt er elke 60 seconden online

Ben je een liefhebber van infographics? Volg dan de hele serie Infographic Day. Hierin bespreekt Bianca van de Ketterij elke keer een relevante infographic.