Online marketing

Blijven leren over B2B-marketing? Volg deze 12 thought leaders

0

Ik herinner me dat er tijdens mijn studie marketing aan de universiteit maar één vak was dat zich richtte op digitale marketing. En dat we eigenlijk alleen maar leerden dat social media het volgende grote ding was, en je daar écht iets mee moest doen om je publiek te bereiken. Oké, dat is wellicht wat gechargeerd en er kwam wel iets meer context bij kijken, maar dat je pas buiten de schoolbanken écht leert hoe de marketingwereld in elkaar steekt zal je niet vreemd in de oren klinken.

Het is ook niet gek dat de universiteiten constant achter de feiten aanlopen, want tussen het begin en einde van een curriculum vinden er tal van verschuivingen plaats. Van algemene marktontwikkelingen en veranderende klantbehoeften, tot nieuwe platformen en handige tools die ons beloven nóg succesvoller te worden. Al die veranderingen zijn al lastig bij te houden als je je in de B2B-marketingwereld begeeft, laat staan als je voor de klas staat en je niet meer dagelijks in deze wereld werkt.

Een buitenschoolse opvang voor marketingnerds

Gelukkig zijn er genoeg leraren in de wereld van B2B-marketing die je gratis kennis bijspijkeren over de laatste trends, tips en tools. Een soort buitenschoolse opvang voor B2B-marketingnerds zoals jij en ik.

Hieronder deel ik 12 inspirerende thought leaders die je binnen verschillende marketingdomeinen een betere B2B-marketeer maken. En dat allemaal zonder dat het je collegegeld kost.

1. Dave Gerhardt | Kennisgebied: B2B-marketinggoeroe

Dave is een van de grootste namen in de B2B-marketingwereld en is tevens oprichter van Exit Five, een B2B-marketing community. Hij deelt dagelijks interessante inzichten op zijn LinkedIn-pagina en daarnaast in zijn wekelijkse nieuwsbrief. Ook interviewt hij alle toonaangevende namen in de B2B-marketingwereld in zijn vermakelijke informatieve Exit Five Podcast.

Waar te volgen: Dave’s LinkedIn-pagina, Exit Five podcast, nieuwsbrief.

screenshot exit five podcast van dave gerhardt B2B-marketing thought leader

2. April Dunford | Kennisgebied: positionering

Ben je op zoek naar inspiratie rondom het positioneren van je merk? Dan moet je April volgen. April Dunford weet alles over het thema positionering en heeft er een super interessant boek over geschreven: “Obviously Awesome – How to Stand out in Noisy Crowded Markets”.

Waar te volgen: website April, LinkedIn-pagina April.

screenshot exit five podcast van dave gerhardt B2B-marketing thought leader

3. Amanda Natividad | Kennisgebied: zero-click content

Amanda is Vice President of Marketing bij SparkToro en deelt veel interessante inzichten op LinkedIn, met name over het topic zero-click content.

Waar te volgen: LinkedIn-pagina Amanda.

4. Chris Walker | Kennisgebied: B2B-marketingstrategie

Chris is oprichter van Refine Labs, en net als Dave een van de grote namen binnen het B2B-marketing landschap. Hij is daarnaast host van de podcast Revenue Vitals, waarin hij je het nodige bijbrengt over het maken van datagestuurde marketingbeslissingen.

Waar te volgen: LinkedIn-pagina Chris, Revenue Vitals podcast.

screenshot Revenue Vitals Podcast met Chris Walker

5. Ross Simmonds | Kennisgebied: contentmarketing

Ross deelt vrijwel dagelijks waardevolle inzichten over contentmarketing. En het zal je niet verbazen dat iemand die schrijft over contentmarketing, dat op een creatieve en vermakelijke manier doet. Hij is daarnaast host van de podcast Create Like The Greats en heeft een nieuwsbrief.

Waar te volgen: LinkedIn-pagina Ross, nieuwsbrief, Create Like the Greats podcast.

6. Peep Laja | Kennisgebied: messaging

Peep is CEO van Wynter, een B2B-SaaS platform dat zich richt op het testen en verbeteren van je messaging. Binnen dat spectrum deelt hij vrijwel dagelijks interessante lessen en inzichten.

Waar te volgen: LinkedIn-pagina Peep.

7. Liz Willits | Kennisgebied: demand generation

Liz is een van de top voices op LinkedIn binnen het demand generation topic, van e-mailmarketing tips tot het opzetten van succesvolle campagnes, ze behandelt het hele spectrum. Ze deelt zowel inzichten via LinkedIn, als via haar website.

Waar te volgen: LinkedIn-pagina Liz, website Liz.

8. Martijn Terpstra | Kennisgebied: sales enablement

Martijn is oprichter van FRANQ en helpt organisaties inzicht te krijgen in de redenen waarom ze deals verliezen. Over dit onderwerp deelt hij een aantal keer per week inzichten. Super interessant voor marketeers die meer inzicht willen krijgen in de behoeften van de koper en die inzichten willen gebruiken om betere sales enablement content te maken.

Waar te volgen: LinkedIn-pagina Martijn.

9. Kyle Jepson | Kennisgebied: HubSpot CRM

Werk je met HubSpot als jouw CRM-systeem? Dan moet je Kyle écht volgen. Hij deelt de hele week door tips om het beste uit HubSpot te halen. In zijn LinkedIn-handle staat niet voor niets dat hij de HubSpot-evangelist is.

Waar te volgen: LinkedIn-pagina Kyle.

10. Udi Ledergor | Kennisgebied: succesvolle B2B-marketing spreker

Udi is een grote naam in de B2B-marketingwereld en een graag geziene gastspreker op podia over de hele wereld en in podcasts. Op LinkedIn deelt hij tips en video snippets van zijn media-optredens, boordevol bruikbare inzichten.

Waar te volgen: LinkedIn-pagina Udi.

11. Johan de Wit | Kennisgebied: Benelux SaaS-landschap

Weer een B2B-marketing thought leader van eigen bodem. Ditmaal Johan de Wit, de oprichter van We Love SaaS, een B2B SaaS-community. Daarnaast is hij ook host van de We Love SaaS (voorheen SaaS Bazen) podcast.

Waar te volgen: LinkedIn-pagina Johan, podcast.

12. Ann Handley | Kennisgebied: digitale marketing

Ann Handley is een digitale marketing- en contentmarketing expert, auteur en keynote spreker. Duidelijk iemand die veel te vertellen heeft dus. Dat doet ze dan ook in haar wekelijkse nieuwsbrief Total Annarchy, waarin ze interessante marketingideeën en haar blik op de markt deelt.

screenshot van Total Annarchy, de nieuwsbrief van Ann Handley

Waar te volgen: LinkedIn-pagina Ann, nieuwsbrief.

Favoriete B2B-marketingdocenten

Dit waren ze, mijn favoriete post uni B2B-marketingdocenten. Voorlopig genoeg om bij te lezen, luisteren en kijken, denk ik zo. Heb jij nog B2B thought leaders die niet mogen ontbreken? Deel ze hieronder.