Schrijven

Help! ChatGPT pikt mijn baan in [podcast]

0

Help! ChatGPT pikt mijn baan in! Dat is de titel van de podcast die ik met Bouke Vlierhuis opnam tijdens Content Conference 2024 van Frankwatching. De titel is wellicht wat hijgerig, maar onterecht is de angst niet. Want, betoogt Bouke: “Laat je je als tekstschrijver nog steeds per woord en uur betalen, dan ben je f*cked. ChatGPT kan namelijk ook heel aardig woorden achter elkaar plakken.”

Hoe stel je je toekomst als online marketeer en copywriter wél veilig, nu AI stevig aan je stoelpoten zaagt? Want ga maar na, AI is: efficiënter, goedkoper, schaalbaarder en ook nog eens nooit moe. Die strijd win je toch nooit?

Accepteer cookies

Beluister de podcast en ontdek:

  • Waarom ChatGPT volgens Bouke Vlierhuis helemaal niet zo effectief is
  • Wat je wel, en vooral niet moet doen als je toekomstproof wil schrijven
  • Welke prompts Bouke zelf het meest gebruikt (en waarom)

Ook vertelt Bouke waarom het zo belangrijk is om regelmatig je werkzaamheden tegen het licht te houden. Want de dingen waarmee je nu nog waarde levert, kunnen zomaar overgenomen worden door chatbots.

Opvallende uitspraken tijdens deze podcast

“Je moet je als copywriter niet willen identificeren met de inefficiënties van je vak.”

“Breng je proces in kaart en automatiseer de taken die het vaakst terugkomen. Daar zit de grootste winst.”

“Jij bent een mens en ChatGPT niet. Dus waarschijnlijk kun jij ook wel een paar dingen die de software niet kan.”

Over Rutger Steenbergen en Bouke Vlierhuis

Rutger Steenbergen maakt samen met Michiel Brand de SEO Podcast. Dit is sinds 20219 de eerste Nederlandstalige podcast over SEO. Daarnaast is Rutger actief als freelance marketeer en geeft hij diverse trainingen en workshops voor Frankwatching.

Bouke Vlierhuis is een ervaren contentmarketeer, copywriter en trainer. Hij adviseert ambitieuze B2B IT-bedrijven over contentmarketing en de inzet van AI. Verder geeft hij trainingen en workshops over zijn vakgebied. En geeft hij dichtbundels uit.